sursa foto:  monitorulcj.ro

A dat startul la majorări! Care este prima bancă din România care oferă mai mulți bani la depozitele în lei

A dat startul la majorări! Aceasta este prima bancă din țara noastră care oferă mai mulți bani la depozitele în lei. Din 15 mai, instituția bancară plătește o bonificație de 2,77% pe an.

Un jucător de dimensiuni reduse, Libra Internet Bank, a dat startul majorărilor de dobândă la depozitele în lei. Depozitul poate fi constituit pe o perioadă de 13 luni şi pentru o sumă minimă de 100 de lei. În aceste condiţii dobânda totală ajunge la 3%, fiind rezultatul aplicării unei bonificaţii anuale de 2,77% pe întreaga perioadă a depozitului, respectiv 13 luni, informează zf.ro.

În martie, dobânda medie plătită de bănci pentru depozitele cu o scadenţă cuprinsă între unu şi doi ani se situa la 1,84% pe an, în creştere de la 1,69% în februarie 2018 şi de la 1,62% la finalul anului trecut. În cazul depozitelor pe o perioadă mai mică de un an, bonificaţia medie este sub 1%.

Companiile bancare nu s-au grăbit să majoreze bonificaţiile la depozite după majorările dobânzii de politică monetară ale BNR, aşa cum s-a întâmplat în cazul dobânzilor la credite, din dorinţa de a-şi spori marjele de câştig.

Săptămâna trecută BNR a operat a treia majorare a dobânzii-cheie din acest an, ducând dobânda de politică monetară la 2,5%.

Vezi și Un cunoscut doctor aruncă bomba! Fluturașul de salariu care le pică greu contestatarilor – Olguța Vasilescu a viralizat postarea

Surpriză de proporții! Cine se va ocupa de plângerea penală împotriva Vioricăi Dăncilă! Rolul lui Hordniceanu

De ce i-a făcut de fapt Ludovic Orban plângere penală Vioricăi Dăncilă – planul din spatele ușilor închise! Ce va urma pentru cariera lui politică

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare