‘A executat ordinul președintelui’ – Traian Băsescu, despre implicarea lui Florian Coldea în Irak, acolo unde fostul șef operativ SRI nu avea competență

Fostul președinte al României, Traian Băsescu, a vorbit, miercuri seara, la Realitatea PLUS, despre implicarea Serviciului Român de Informații în cazul jurnaliștilor răpiți în Irak.

Traian Băsescu recunoaște dezvăluirile făcute la Realitatea PLUS. Asta după ce fostul agent al serviciilor secrete Daniel Florea a spus în exclusivitate la emisiunea ,,Culisele statului paralel” că în misiunea de recuperare a ziariștilor, în 2005, au fost trimiși doi ofițeri SRI care nu aveau competență pe teritoriul altui stat. Fostul președinte susține că decizia de a-i trimite pe aceștia i-a aparținut, scrie Realitatea.net.

„Misiunea a fost condusă de SIE, de un general SIE, Coldea participa la toate discuțiile. De la Coldea știam legătura pe care o avea acolo, s-a dovedit că au identificat corect. Întrebarea este ce căuta SRI-ul în afara frontierelor? V-am dat explicația. Ei fiind militari, au executat ordinul președintelui. Mi-am asumat acest lucru”, a declarat fostul președinte Traian Băsescu, miercuri seară, în exclusivitate, la Realitatea PLUS.

Declarația vine în contextul în care, deși nu avea competență, Florian Coldea și un alt ofițer al SRI au participat la recuperarea jurnaliștilor români răpiți în Irak. Cei trei jurnaliști au revenit în țară pe 22 mai 2005, după 55 de zile de captivitate.

Fostul ofițer SRI Daniel Florea a spus în interviul acordat, în exclusivitate, la Realitatea PLUS, că Florian Coldea „a fost numit de dl Traian Băsescu în pozitia de prim-adjunct (al șefului SRI – n.red.). Din poziția de prim adjunct, Serviciul Român de Informații, facem o paranteza, nu se ocupa decât de informatii si de tot ce inseamna teritoriul României. Și-a depășit atribuțiile trimițând doi oameni, pe Daniel Dragomir și pe dl Coldea în Irak. De ce? Asta trebuia să fie o sarcină, o activitate curentă pentru Serviciul de Informații Externe”.

Vezi și

SURSE Ce face ministrul Marcel Vela săptămânal

Veste bună! Cine are domiciliul în aceste localități va putea ieși mai devreme la pensie

Legea a intrat în vigoare! Mii de pensionari, direct vizați

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare