sursa foto:  cuvantullibertatii.ro

A ieșit la iveală! Cât de sănătoase sunt roșiile din „Programul Tomata“

Programul Tomata a luat un avant considerabil! De aceea Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale a ieșit la rampă pentru a da detalii cu privire la calitatea tomatelor romanești!

MADR, prin Autoritatea Naţională Fitosanitară, efectuează în această perioadă controale în pieţe şi la locul de producţie (sere şi solarii) după recoltare, în vederea prelevării de probe de roşii de la producătorii înscrişi în Programul guvernamental de sprijin pentru tomate, în scopul determinării calităţii acestora, în special pentru a determina eventuala prezenţă a reziduurilor de pesticide, scrie Adevărul.

Autoritatea Naţională Fitosanitară anunţă că, în urma verificărilor efectuate până la data de 13 iunie 2019, tomatele aflate pe piaţă sunt sigure pentru consum şi nu s-au depistat depăşiri  ale reziduurilor de pesticide peste limita maxima admisă.

Astfel, a fost prelevat un număr de 329 probe, din mai multe judeţe din ţară, din care 243 au fost analizate, iar 86 sunt în lucru.

Autoritatea Naţională Fitosanitară asigură consumatorii că roşiile existente pe piaţă la această dată, din Programul de sprijin pentru tomate, sunt sigure pentru consum, inspectorii fitosanitari constatând că au fost respectate tehnologiile de cultură. Acţiunile de control vor continua în toată ţara, informează instituţia.

Citește și:

Mare atenție! Riscați amenzi uriașe pentru nerespecarea acestei prevederi

Mare atenție! Iată ce trebuie să faci pentru a nu fi amendat în acest caz

Vești mari! Se dau tichete pentru mii de români

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare