sursa foto:  Facebook

Abuz în Justiție! Statul refuză să pună în aplicare o hotărâre definitivă. Președintele României luat peste picior

Ce faci atunci când autoritățile locale îți produc prejudicii. Mergi în Justiție și aștepți să decidă judecătorii cum ar trebui procedat. Simona Niculescu a cumpărat în anul 2011 un domeniu în comuna Băiculești, județul Argeș.

Și-a construit o casă și s-a mutat acolo, lăsând Franța în urmă, țara unde a studiat și unde și-a clădit o carieră de succes. Doar că drumul până la locul pe care l-a ales să-i fie cămin era practic impracticabil. A cerut Primăriei să rezolve problema, însă autoritățile au ignorat strigătul disperat al acesteia.

A mers în Justiție și a reușit să obțină despăgibiri în această speță. Mai exact până când Primăria rezolvă problema drumului, Simona trebuie să fie despăgubită.  Instanța a stabilit că aceasta trebuie să primească 80 de euro pe zi pentru a-și închiria o mașină care să o transporte. Este o premieră pentru jurisprudența din România.

Vezi și Atenție! PSD se răzbună și lovește în MULTINAȚIONALE! Cu cât vor scădea salariile în privat de la anul

A mers la executorul judecătoresc pentru a-i cere să pună în executare hotărârea, dar acesta refuză categoric să aplice legea.

Formula executorie are următorul cuprins: Noi, Președintele României, Dăm împuternicire și ordonăm executorilor judecătorești să pună în executare titlul (Aici urmează elementele de identificare a titlului executoriu) pentru care s-a pronunțat prezenta încheiere de învestire cu formulă executorie. Ordonăm agenților forței publice să sprijine îndeplinirea promptă și efectivă a tuturor actelor de executare silită, iar procurorilor să stăruie pentru ducerea la îndeplinire a titlului executoriu, în condițiile legii.

Când Simona i-a spus executorului că totuși folosește o sintagmă pe care măcar ar trebui să o respecte, acesta i-a replicat: Ce președinte, doamnă! Lăsați-mă cu președintele dumneavoastră…

În acest context, când ai hotărâre judecătorească definitivă și când cel care vegheaza la aplicarea ei, nu o respectă, ce mai e de făcut? Când Justiția nu este justă, cine ne mai face dreptate.

O întrebare la care doar CSM ne mai poate răspunde și eventual președintele României, luat în râs de domnul executor.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare