sursa foto:  playtech.ro

Acești angajați români au dat lovitura! Vor avea salariile mărite cu 10%

Vești uriașe pentru o anumită categorie de angajați! Aceștia vor primi noi sume de bani în plus la salariu de la 1 iunie.

 

Cresc salariile de la 1 iunie. Care sunt salariații care vor primi mai mulți bani

Mai bine de 25.000 de angajaţi ai CFR SA vor avea salarii mai mari de la 1 iunie, după ce compania a anunţat, astăzi, semnarea unui act adiţional la contractul colectiv de muncă.

Astfel, 25.115 de angajați de la CFR SA urmează să aibă salariile majorate cu 10% de la 1 iunie 2022. Potrivit unui comunicat al companiei, actul adiţional la contractul colectiv de muncă a fost înregistrat la Inspectoratul Teritorial de Muncă.

Salariile cresc cu 10%

În baza acestui nou contract colectiv de muncă semnat zilele trecute, toți salariații companiei vor beneficia, de la 1 iunie 2022, de o majorare cu 10% a salariilor de bază, iar valoarea unui tichet de masă va crește de la 15 la 20 de lei.

De asemenea, actul adițional prevede și acordarea unei clase de salarizare pentru următoarele funcții: meseriaș întreținere cale sau lucrări de artă, revizor de ace, montator SCB 1, montator SCB 2, mecanic drezină pantograf și IDM D, a mai anunțat CFR SA.

Ce beneficii vor mai avea salariații CFR SA

În plus, salariaţii CFR Călători vor avea posibilitatea stabilirii clasei de salarizare printr-o negociere individuală, în perioada de valabilitate a Contractului Colectiv de Muncă.

Salariații CFR SA vor mai avea și alte beneficii, cum ar fi:

-modificări aduse Anexei nr. 2 din CCM cu privire la salarizarea corespunzătoare funcţiilor prevăzute în CCM,

-modificarea limitelor de salarizare pentru fiecare funcţie prevăzută în Anexa Nr. 2 din CCM cu acordarea unei clase de salarizare în plus.

Contractul colectiv de muncă aduce stabilitate socială

„Contractul Colectiv de Muncă promovează relaţii de muncă echitabile, un cadru normal şi legal de funcţionare a companiei, iar prin noile prevederi CCM, reprezentanţii administraţiei şi cei ai organizaţiilor sindicale reprezentative au pus accent pe stabilitate socială”, se precizează în comunicatul CFR SA.

CCM oferă salariaților protecție

Conform sursei citate, prin intermediul noului contract colectiv de muncă se va asigura protecţia salariaţilor în sensul menţinerii drepturilor avute până în prezent: tichete de masă, ajutoare materiale pentru evenimente familiale…etc.

CFR SA a mai anunțat că „majorările salariale sunt bazate pe creşterea eficienţei şi productivităţii muncii prestate, pe utilizarea judicioasă a resurselor şi optimizarea consumurilor de materii prime şi materiale”, conform playtech.ro.

Vezi și:

SURSE Detalii din cazul bărbatului bătut cu bestialitate de ‘Mascați’: ‘I-au scos splina, i-au tăiat din ficat și are coastele rupte’

Noi vești bune de la Guvernul României pentru sute de mii de elevi! Cresc sumele de bani

Vești bune! Sute de persoane vor beneficia de scutire de la plata anumitor taxe

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare