sursa foto:  INQUAM Photos/Daniel Stoenciu

Actorul Florin Zamfirescu a răbufnit: ‘Nu se mai poate! Își bat joc de această țară și lucrurile nu se vor schimba decât atunci când oamenii vor ieși în stradă și vor demola toată șandramaua pe care o conduc’

Actorul Florin Zamfirescu şi-a exprimat nemulţumirea faţă de deciziile pe care le-au luat guvernanţii, în contextul scumpirilor din ultima perioadă. Acesta susţine că parlamentarii îşi bat joc de românii care nu mai fac faţă preţurilor mari şi le propune guvernanţilor să introducă o lege, prin care pensiile să fie mărite, însă în ordine crescătoare.

„Aş vrea să fac o anume observaţie tuturor posturilor de televiziune care învârt pe loc aceeaşi problemă firească, adică e firesc să o învârtă, dar fără să încerce cineva să găsească o soluţie. Adică ne speriem ce facem, mie mi-a venit mai mult, mie mai puţin. Eu de exemplu sunt dintre cei care am raportat la curent în fiecare lună consumul şi atunci la mine nu s-a putut cumula cu anii trecuţi. Chestia asta care apar acum, absolut în bătaie de joc, că vom primi facturile la cinci luni. Domne, aţi înebunit? De ce să facem aşa? Eu cred că aceste lucruri sunt bine construite, bine gândite şi sper disperarea întregului popor.

Noi suntem călcaţi în picioare şi dumneavoastră compentaţi asta. Sunteţi ca un comentator de fotbal care comentează meciul. Haideţi să intrăm pe teren şi să facem ceva. Nu se poate.

Acest Guvern incapabil, că eu nu pot să îl numesc altfel, în loc să găsească soluţia cea mai simplă… Cum să lase poporul în această situaţie disperată, să lase oamenii să se teamă că nu au cu ce să încălzească, că nu au ce să mai mănânce, că nu le ajung pensiile. În primul rând eu trimit o anatemă direct către acest Parlament care nu ia o hotărâre clară. Întâi se măresc pensiile mici. Atât. Ce e foarte greu ca preşedintele României, în discuţie cu parlamentarii, cu miniştri, eu nu pretind, că nu ştiu cum se poate, dar se poate face ceva – o lege în care Parlamentul nu poate mări decât în ordine crescătoare pensiile. Adică îşi cresc cei cu 3.000, 5.000, 10.000 de lei pensia şi nu se uită la cei care au 1.000 de lei. De ce nu ieşim în stradă, de ce nu ieşim cu parul, pentru că noi i-am ales.

Guvernul trebuie forţat să aplice nişte legi corecte. Poporul i-a ales şi ei trebuie să facă o lege rapid, că pensiile se măresc în ordine crescătoare. Întâi cele mici. Punct. Ce e aia să strângem semnături trei ani până când mor toţi bătrânii. Ce prostie e asta? Parlamentarii nu s-au schimbat decât atunci când au fost mulţumile la poartă.

Parlamentarii sunt aleşi de popor şi pe urmă uită acest lucru şi îşi bat joc de propriul lor popor, pur şi simplu. Suntem o ţară săracă cu pensiile parlamentarilor care nu ţin cont nici de contributivitate, nici de nimic. Suntem o ţară săracă şi batjocorită.

(…) Vă bateţi joc şi toţi din Parlamentul României – Guvernul României, preşedintele României, îşi bat joc de această ţară şi lucrurile nu se vor schimba decât atunci când oamenii vor ieşi în stradă şi vor demola toată șandramaua pe care o conduc. (…) Ne-am săturat de 32 de ani. Nu se mai poate!”, a spus Florin Zamfirescu, conform antena3.ro

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare