sursa foto:  stiridecluj.ro

Acuzații grave! Doi ofițeri cu funcții de conducere, legături cu mafia lemnului

Polițistul criminalist sucevean Bogdan Bănică, liderul Sindicatului Decus face acuzații grave! Potrivit acestuia, doi ofițeri cu funcții de conducere, principalul vizat fiind comisarul-șef Marian Clim, șeful Biroului de Combatere a Delictelor Silvice din cadrul poliției județene,  coordonează polițiștii care se ocupă de combaterea transporturilor ilegale de lemn, în special cele din trafic, relatează monitorulsv.ro.

Bănică a postat un mesaj care face referire la patroni de societăți de exploatare lemn care vin în biroul comisarului-șef Marian Clim, unde regula ar fi să fie lăsat singur în birou cu aceștia. Sindicalistul spune că are suspiciuni rezonabile cu privire la posibile complicități pe linia ilegalităților, plecând doar de la acest mesaj. Din start, acuzația pare a fi una ”subțire”, însă nu discutăm aici despre aceste acuzații privind mafia lemnului și polițiști, asta fiind treaba structurilor abilitate.

Ulterior, după aceste acuzații, Bogdan Bănică a fost chemat în birou de un alt ofițer cu funcție de conducere, Dumitru Monor, șeful Serviciului de Ordine Publică al poliției județene, care l-ar fi ”mustrat” pentru acuzațiile față de Clim.

Un amănunt care trebuie cunoscut pentru context este că Marian Clim, șeful Biroului de Combatere a Delictelor Silvice din cadrul IPJ Suceava, a făcut parte recent dintr-o comisie de disciplină care l-a cercetat pe Bănică, după postări pe Facebook în care acesta acuza posibile ilegalități în cazul concursului pentru postul de șef al Centrului de Arest Preventiv al IPJ Suceava.

Aceste acuzații nu au putut fi dovedite, un șef de la București a depus o sesizare față de Bogdan Bănică, astfel că s-a demarat procedura de cercetare internă a acestuia.

Din cei trei membri ai comisiei de cercetare, Marian Clim a fost singurul care a cerut sancționarea lui Bănică cu diminuarea a până la 20% din drepturile salariale, fapt care însă nu s-a concretizat pentru că ceilalți doi membri ai comisiei au propus doar atenționări și au fost majoritari.

,,#corupţiaUCIDE
🛑 Ca lider sindical sau ca simplu cetăţean, în pofida ameninţărilor, îmi asum riscuri majore în a face publice astfel de informaţii. Dar trebuie să înţelegem cu toţii că dacă tăcem, nu vom reuşi să schimbăm niciodată nimic în ţărişoara asta…

Sunt semnale din multe direcţii cum că, protejate de această pseudostare „de urgenţă”, firmele care comercializează lemn îşi fac de cap. Şi nu pot face asta decât cu acceptul şefilor cu atribuţii pe linia prevenirii şi combaterii tăierilor ilegale de material lemnos!

𝗔𝗺 𝗿𝗲𝘇𝗼𝗻𝗮𝗯𝗶𝗹𝗲 𝘀𝘂𝘀𝗽𝗶𝗰𝗶𝘂𝗻𝗶 că informaţia pe care am primit-o (foto) face referire la comisarul-şef de poliţie 𝗖𝗟𝗜𝗠 𝗠𝗮𝗿𝗶𝗮𝗻, şeful 𝗕𝗶𝗿𝗼𝘂𝗹𝘂𝗶 𝗱𝗲 𝗖𝗼𝗺𝗯𝗮𝘁𝗲𝗿𝗲 𝗮 𝗗𝗲𝗹𝗶𝗰𝘁𝗲𝗹𝗼𝗿 𝗦𝗶𝗹𝘃𝗶𝗰𝗲 𝗱𝗶𝗻 𝗰𝗮𝗱𝗿𝘂𝗹 𝗜𝗣𝗝 𝗦𝘂𝗰𝗲𝗮𝘃𝗮, unul dintre mulţii autodeclaraţi lingăi de boturi de pantof, servili până la moarte sistemului, doar pentru păstrarea funcţiei şi a beneficiilor (legale?) pe care aceasta i-o conferă.

Desigur, ca orice alt incompetent notoriu, în loc să-şi îndeplinească atribuţiile din fişa postului (combaterea delictelor silvice), este numit adesea preşedinte sau membru al consiliilor de disciplină pentru cercetarea şi sancţionarea cât mai drastică a poliţiştilor vocali şi incomozi care realizează şi nu acceptă matrapazlâcurile superiorilor, de pe urma cărora avem toţi de suferit.

⚠️ Serviciul Judeţean Anticoruţie Suceava, Direcţia Generală Anticorupţie , procurori ai Direcţiei Naţionale Anticorupţie, şi voi sunteţi în autoizolare? Domnule chestor Cătălin Ioniţă șeful #DGA, şi instituţia pe care o conduceţi este în carantină pe perioada stării de urgenţă? ⁉️ #casăştim
🛑 Dați și voi un #share, poate aud și urechile domniilor lor…

🆘 Între timp, Comisia Europeană a demarat procedura de infringement pentru eşecurile sistemice în formă continuată ale autorităţilor din România cu privire la protecţia pădurilor….

Bogdan Bănică
Preşedinte executiv Sindicatul Naţional al Poliţiştilor din România SNPR DECUS”a postat pe Facebook Bogdan Bănică

Vezi și: Vești pentru angajați, în plină criză de coronavirus! Ce se întâmplă cu banii

Deranj mare în serviciile secrete românești! Operațiune fără precedent demarată de spionajul chinez

România se apropie de scenariul 5! Vor fi impuse noi restricții

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare