sursa foto:  psnews.ro

Deranj mare în serviciile secrete românești! Operațiune fără precedent demarată de spionajul chinez

Dezvăluire uluitoare făcută de o publicație din România! Spionajul chinez ar fi demarat o operațiune fără precedent în statele aliate SUA din Europa Centrală și de Est, printre acestea aflându-se și România.

Ca urmare, ar fi un deranj mare în serviciile secrete autohtone, anunță Național, care prevestește un „iureș cum nu a mai fost de mult în serviciile secrete românești”.

Sursa citată susține că s-ar putea ajunge chiar la schimbarea liniilor în sistem, dat fiind că partenerii americani ar fi nemulțumiți de activitatea întreprinsă de conducătorii serviciilor noastre.

Guoanbu, serviciul de spionaj al Chinei, ar recruta personaje importante ale României „prin firme-paravan”, spun jurnaliștii de la publicația amintită.

Astfel, după ce vor trece Sfintele Paști, partenerii americani ar urma să ceară lista membrilor familiilor demnitarilor români conectați la astfel de companii.

Se anunță iureș cum nu a mai fost de mult în serviciile secrete românești. Mai ales că informațiile privind nemulțumirile exprimate de către partenerii strategici americani cu privire la ”pasivitatea” dovedită cam de către toate structurile din sistemul nostru de securitate națională se dovedesc acum a nu fi doar un simplu ”moft” al Departamentului de Stat. Astfel că varianta de lucru a solicitării ”schimbării liniilor” în sistem devine una tot mai de luat până și în cele mai pragmatice calcule… Mai ales dacă liderii serviciilor secrete românești, inclusiv cei ai structurilor contrainformative nu vor avea răspunsuri plauzibile la marea înterbare pe care, după cum reiese din informațiile de ultimă oră intrate în posesia noastră, influentele agenții guvernamentale de peste Ocean urmează să le-o pună mult mai curând decât se așteaptă mulți…

Acum, desigur că nimeni nu este atât de naiv încât să își închipuie că „strângerea șurubului” pe linie contrainformativă la adresa marilor companii „Made in China” nu ar avea legătură directă cu războiul global dus deja „pe viață și pe moarte” între Administrația Trump și regimul comunist de la Beijing. Numai că, de această dată cel puțin, pe lângă temerile fără reținere exprimate de la Washington cu privire la legăturile dintre gigantul Huawei și serviciul chinez de spionaj Guoanbu, americanii vor să-i întrebe pe „prietenii români” ceva strict concret. Și anume ce au făcut cu raportul alarmant primit se pare la sfîrșitul anului trecut de la BIS, serviciul de contrainformații al Cehiei!

Raport care ar fi fost transmis structurilor contrainformative al mai multor state est-europene cunoscute ca fiind aliate loiale Statelor Unite ale Americii, în frunte cu chiar România și Polonia, prin obișnuitele canale diplomatice alternative. Iar alerta dată de BIS se referea la „propria experiență” suferită de serviciile din Cehia, după ce acestea au descoperit recent că instituțiile vitale ale Puterii de la Praga au fost puternic penetrate informativ, la cel mai înalt nivel, de către spionajul ostil NATO. Numai că de această dată noul pericol nu mai era reprezentat de deja „tradiționalul” triunghi rusesc GRU-FSB-SVR… Mai ales că modalitatea de lucru al serviciilor rusești de spionaj, prin folosirea obsesivă a acoperirii diplomatice pentru agenții săi au făcut să devină cât de cât rezonabilă monitorizarea acestora. Însă de această dată BIS atrăgea atenția că statele aliate SUA din Europa Centrală și cea de Est trebuie să facă față unei noi provocări, cea a spionajului chinez. Unul care ar fi demarat o operațiune fără precedent de recrutare a cât mai mulți lideri din state membre UE și NATO precum Cehia, Polonia sau România. Indiferent de domeniul de activitate al acestora : politicieni, demnitari, rezerviști ai sistemului de securitate națională sau chiar formatori de opinie. Iar cei vizați sunt de fapt „cumpărați” la bucată, ci nu ”recrutați” în înțelesul tradițional al acestor operațiuni specifice lumii de intelligence! Aveți grijă, chinezii cumpără tot! Și pe bani mulți! Neavând limită privind bugetul alocat atunci când vine vroba de vreun „produs” precum un ministru sau un lider politic! Cam acesta era în linii mari avertsimentul primit la sfârșitul lunii noiembrie a anului trecut din partea BIS de către structurile contrainformative românești.

Mai mult decât atât, cehii ar fi furnizat și amănunte concrete cu privire la modul ”hibrid” cu care chinezii obișnuiesc să-și recruteze ”țintele”, prin ”cumpărarea” membrilor de familie ai acestora! Cărora li se făceau ”oferte de nerefuzat”, cel puțin din punct de vedere financiar, de către companii ”paravan” ale Guoanbu sau direct de către giganți precum companiile din domeniul IT sau al telecomunicațiilor. După care începea ”sfântul șantaj”. Astfeș că este deja derută în servicii, după ce s-a aflat că partenerii americani, în cadrul următoarelor întâlniri ”face to face” programate după Paști vor cere lista membrilor familiilor demnitarilor români conectați la astfel de companii. Pentru că o ”listă scurtă” cu șefii României supectați de afi fost contactați, dacă nu deja recrutați de către chinezi încă nu există, în ciuda avertismentului BIS de anul trecut.”, informează Național.

Vezi și

O altă numire cu cântec făcută de Ludovic Orban, în Săptămâna Mare! Șefa Femeilor Liberale, instalată în Ministerul Muncii! A doua promovare a acesteia, sub sceptrul PNL

Cine sunt cei 12 rectori care vor să controleze CNATDCU

Nepotismul lovește Ministerul de Interne! Din ajutor de șef de post, fiul unui prefect instalat de Ludovic Orban, propulsat consilier la vârful MAI

 

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare