sursa foto:  http://erosbonazzi.altervista.org/

Acuze GRAVE la adresa Rusiei! Ce ar ORCHESTRA țara condusă de Vladimir Putin

Acuze grave la adresa Rusiei! Comisia Europeană a pus la zid, miercuri, țara condusă de Vladimir Putin. Comisia Europeană a acuzat Rusia că „orchestrează” o campanie de dezinformare pro-Kremlin în ţările Uniunii Europene, constatând că aceasta „din păcate (…) poate fi extrem de eficientă”. 

„Nu există nicio îndoială că această campanie de dezinformare pro-Kremlin este o strategie orchestrată, care furnizează aceleaşi articole de dezinformare în cât mai multe limbi posibil, prin cât mai multe canale, cât mai des posibil”, a declarat comisarul european pentru securitate, Julian King, în faţa eurodeputaţilor la Strasbourg.

Comisarul britanic s-a exprimat în timpul unei dezbateri privind „Rusia şi influenţa propagandei (sale) asupra ţărilor din UE” în Parlamentul European, informează Agerpres.

În decursul a doi ani, unitatea de luptă a executivului european împotriva dezinformării în estul Europei „a strâns peste 3.500 de exemple de dezinformare pro-Kremlin, care contrazic faptele altfel accesibile publicului, şi care se repetă în mai multe limbi, cu diferite ocazii”, a spus el.

„Autorităţile nu ascund obiectivele acestei campanii”, a spus Julian King. În doctrina militară oficială a Rusiei, precum şi în declaraţiile oficiale ale generalilor ruşi, ele descriu utilizarea „datelor false” şi a unei „propagande destabilizatoare” ca instrumente legitime, şi informaţia ca „un alt tip de forţă armată”, a mai spus el.

„Trebuie să rămânem vigilenţi”, a subliniat comisarul european.

„Scopul (…) este de a-i face pe oameni să creadă că dezinformarea este un fapt, este credibilă. Şi dacă ne uităm la sondajele de opinie care arată câţi oameni acceptă dezinformarea evidentă transmisă de mass-media pro-Kremlin, ajungem din păcate la concluzia că dezinformarea rusă poate fi extrem de eficientă”, a mai spus Julian King.

Până în prezent, preocupările proveneau în principal din ţări din estul Europei. Însă, după dezvăluirile privind campania electorală din SUA din 2016, în care Rusia este acuzată că a vrut să influenţeze alegerile în favoarea lui Donald Trump, şi după incidentele din Germania şi cele din timpul alegerilor prezidenţiale din Franţa, această problemă a devenit un motiv de îngrijorare pentru toate ţările UE.

Vezi și Vă vine să credeți? Ce notă a obținut la Limba și literatura română, la BAC, fiul premierului desemnat Viorica Dăncilă

Pe cine ar prefera de fapt Klaus Iohannis ca premier! Strategia președintelui

SURPRIZĂ! La ce salariu ar urma să RENUNȚE Viorica Dăncilă, dacă va fi acceptată ca premier de președintele Klaus Iohannis

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare