sursa foto:  commons.wikimedia.org

SURPRIZĂ! La ce salariu ar urma să RENUNȚE Viorica Dăncilă, dacă va fi acceptată ca premier de președintele Klaus Iohannis

După ce Mihai Tudose a demisionat, mai-marii Partidului Social Democrat au ales, marți, ca propunerea formațiunii pentru funcția de premier să fie europarlamentarul Viorica Dăncilă.

Rămâne de văzut dacă președintele României, Klaus Iohannis, va fi de acord cu această propunere. În cazul în care Dăncilă va fi acceptată de șeful statului, ea ar urma să renunțe la un salariu extrem de generos pe care îl primește în calitate de europarlamentar.

Conform declarației de avere, depuse în 2016, ce a fost verificată de Bugetul.ro, Dăncilă a încasat, în 2015, o indemnizație a anuală de 75.000 de euro, adică 6.250 de euro pe lună. Ca premier, salariul său aproape se va înjumătăți.

Avere impresionantă

Totuși, Dăncilă nu se poate plânge de acest aspesct, dat fiind că are o situație financiară care pe mulți i-ar face invidioși. Aceasta deține, alături de soțul său, două terenuri intravilane și unul agricol. De asemenea, familia Dăncilă are două apartamente, o casă de locuit și una de vacanță.

Propunerea de premier a PSD este și proprietara unui autoturism Volkswagen Passat. La data completării declarației de avere, Viorica Dăncilă avea nouă conturi bancare, în care erau depozitați peste 69.000 de euro și peste 170.000 de lei.

Conform aceluași document, în anul 2015, soțul său a încasat peste 400.000 de lei, el fiind manager la OMV-Petrom.

Vezi și ATENȚIE la etichetă! Cel MAI MARE lanț de supermarketuri din România VINDE produse EXPIRATE – avem DOVADA

EXCLUSIV! Cutremur în Justiție! Adevărul despre plagiatul lui Codruț Olaru, vicepreședintele CSM

Mihai Tudose a DEMISIONAT! Cine este și ce avere are Paul Stănescu, propunerea de premier al României

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare