sursa foto:  libertatea.ro

Adevăruri nespuse despre Emilia Șercan: cine a executat-o?

Jurnalista Emilia Șercan a devenit mai virală ca niciodată după ce Eugenia Vodă a decis să difuzeze pe TVR, în cadrul emisiunii Profesioniștii, câteva imagini care au stârnit multe controverse.

Întrebată de ce a acceptat să lucreze la Realitatea TV, unde avea un salariu de 8.500 de euro, condusă, la acea vreme, de Sorin Ovidiu Vântu, Șercan a spus: ”Am făcut un compromis”, după care a izbucnit în lacrimi și s-a ridicat, spunând că nu poate continua pentru că se simte o ”impostoare”. ”Sunt o impostoare. Cum să pretind eu că sunt o profesionistă a presei din moment ce eu am făcut marele compromis cu Vântu? Eu l-am investigat pe Vântu.”, a spus Șercan înainte a părăsi platoul. ”O aud cum plânge în culise, dar nu vrea să revină!”, a relatat Eugenia Vodă, ulterior.

Ministrul Carmen Dan și Emilia Șercan

Aceste imagini au stârnit dezbateri aprinse în mediul online. Mulți dintre cei care au protestat în stradă împotriva OUG 13 au sărit să o apere, asigurând-o că-i sunt alături. Alții au spus că jurnalista a jucat un teatru ieftin pentru că s-a arătat public cine este de fapt.

Numele Emiliei Șercan a fost scos în evidență și de ministrul Carmen Dan, care a numit-o într-o conferință de presă ca unul dintre principalii promotori ai protestelor.

Dar ce au cele două distinse doamne în comun, deși pare că între ele există diferențe ireconciliabile? Dintr-o simplă citire de CV, aflăm că cele două nu au mers la facultate după terminarea liceului. Una s-a angajat secretară la o școală din Videle, cealaltă reporter la un post local din Vatra Dornei subordonat Primăriei.

Vezi și Circ la Primăria Capitalei: „Prostituato!”. Reacția Gabrielei Firea

Carmen Dan a studiat Dreptul la Universitatea Ecologică din București, lucrând în Teleorman, iar Emilia Șercan a studiat Jurnalismul (la fără frecvență) la Universitatea de Jurnalism din Sibiu, lucrând în București.

Cele două și-au sporit averile cu ajutorul unor personaje foarte notorii. Una a devenit ministru cu sprijinul celui care conduce guvernul astăzi, Liviu Dragnea, iar cealaltă din dărnicia lui Sorin Ovidiu Vântu, care după afacerea FNI (aceea care a lăsat fără agoniseala de-o viață câteva sute de mii de români), a avut bani să plătească după pofta inimii pe oricine și-a dorit și cu oricât și-a dorit, că doar nu erau bani munciți cu sudoarea frunții.

Fostul patron al Realitatea, actual pușcăriaș, o plătea pe Emilia Șercan cu 8.500 de euro. Emilia Șercan lucra în România. Ca o comparație, un producător CNN câștiga doar 6.000 de euro, iar Radu Banciu, de exemplu, după cum chiar el a dezvăluit, 200 de euro.

Emilia Șercan în Securitate

În anul 2008, Emilia Șercan descoperă că îi place școala și face un master în Securitate. Carmen Dan a bifat și ea masterul la ASE în 2003. Ea s-a oprit aici cu studiile.

Dar Emilia a decis să continue și să devină doctor în Jurnalism, după ce și-a finalizat teza în anul 2013. În prezent este chiar lector la Universitatea de Jurnalism și le predă studenților, probabil deontologie, pentru că știm cu toții că presa din România pe asta se bazează în primul rând.

Interesant este că în CV-ul Emiliei Șercan sunt trecute doar 4 lucrări științifice publicate, ceea ce este destul de îngrijorător. Adică un lector la Jurnalism are doar 4 lucrări științifice publicate? Se poate așa ceva? Desigur că se poate, că doar trăim în România, nu în Irak, de exemplu, unde nu se poate. Că este ușor ridicol să ne comparăm cu Germania, unde totuși învătâmântul superior chiar respectă niște standarde.

Vezi și Dezvăluire halucinantă a lui Radu Moraru! A aflat cine este noul ambasador SUA la București

Dar poate doamna Șercan mai are și alte lucrări și nu știm noi. Totuși nici pe acelea nu le găsim pe internet, dar asta și poate pentru că lucrările nu îi sunt citate, așa cum se întâmplă cu cele de referință.

„Uitarea este o metodă bună de amorțit conștiința. Exersată funcționează”, îi replica jurnalista Ondine Gherguț Emiliei Șercan într-un conflict izbucnit pe facebook, pe care îl puteți citi mai jos.

Deci cine a executat-o pe Emilia Șercan la emisiunea de pe TVR? „Uneori, oamenii nu vor să audă adevărul deoarece nu vor să le fie distruse iluziile”, spunea marele Nietzche.

Adevărul a executat-o. Cu toții facem greșeli, dar important este să ni le și asumăm și să nu pretindem a fi ceea ce nu suntem.

 

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare