bnr

sursa foto:  ziuaconstanta.ro

Adrian Ceaușescu, despre aurul României:’Ceauşescu a dus aur la Londra: 3 avioane în trei ani’

Adrian Vasilescu, consilierul Guvernatorului Băncii Naţioanale a României, de declarat vineri, pentru MEDIAFAX, că potrivit legii BNR este proprietarul celor 103,7 tone de aur pe care i-a cumpărat din banii proprii.

„Legea spune clar din moment ce Banca Naţională are toate cele trei considerente care înseamnă proprietatea asupra unui lucru, posesia, folosinţa, decizia. Nu e proprietar pe deplin pentru că e o lege, o acoladă care zice că este administrator special. Dar administrator special al cui? Banca Naţională a cumpărat aurul cu propriii bani, nu a vândut niciun gram niciodată, a tot adunat de-a lungul anilor, a făcut în jur de 103,7 tone”, a explicat Adrian Vasilescu pentru Mediafax.

Consilierul Guvernatorului BNR a mai spus că 61 de tone din rezerva de aur se află la Londra, potrivit unei practici adoptate şi de Nicolae Ceauşescu. „O parte din această rezervă, 61 de tone, a dus-o la Londra. Aşa cum întotdeauna a procedat România, şi în vremea lui Ceauşescu. Ceauşescu a dus aur la Londra: 3 avioane în trei ani. Erau avioane care aveau 10 tone, dar a dus şi în alte împrejurări”, a adăugat acesta.

 

Vezi și:

EXCLUSIV CCR se eschivează! Ce spune Curtea Constituțională despre eliminarea pensiilor speciale

Biserica a declarat razboi serialului Netflix

SURSE Totul pentru multinaționale! Guvernul Orban ar urma să desființeze ANPC-ul! ‘Li se pune călușul în gură’

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare