credit

sursa foto:  b1.ro

Adrian Vasilescu (BNR): ‘În România este imposibil astăzi pentru o familie din clasa de jos să-și cumpere casă cu banii economisiți. Creditul este o soluție pentru cei cumpătați’

Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului BNR, Mugur Isărescu, a explicat de ce ar trebui să țină cont românii care vor să își facă un credit în această perioadă.

 

Adrian Vasilescu a fost întrebat dacă mai este un moment oportun, în prezent, ca românii să facă credite. În acest sens, consilierul guvernatorului BNR a vorbit despre nevoile românilor și cât se pot întinde aceștia atunci când vor să facă un  credit:

Oamenii s-au decis să recurgă la bănci în condițiile în care au avut probleme cu susținerea consumului casnic sau anumite nevoi, pentru copii la școală, în condițiile în care au trebuit să le cumpere calculatoare pentru școala de acasă, dar și pentru multe alte situații și s-au împrumutat la bănci, chiar și pentru case. Asta înseamnă că cei care au venit și au luat creditul și-au făcut niște previziuni și au ajuns la concluzia că e mai bine să se împrumute, să-și completeze veniturile din alte surse decât să se teamă de credit.

Bineînțeles că această pază bună trebuie să existe, pentru că inclusiv băncile au directivă în societatea românească să nu cumva să împingă spre o suprasaturare a populației. Din cauza asta, băncile sunt foarte atente la credite.

Pe de altă parte, sunt oameni care au nevoie de o casă. Li s-a mărit familia și au nevoie de o casă. În România este imposibil astăzi pentru o familie din clasa de jos să-și cumpere casă cu banii economisiți. Creditul este o soluție pentru cei cumpătați, nu pentru cei care se avântă și nu îi interesează cum îl plătesc“, a spus Adrian Vasilescu, conform dcnews.ro.

Vezi și:

Adrian Vasilescu (BNR): ‘ROBOR-ul este influențat de piață, este influențat de inflație, dar în același timp, el este stabilit la o ședință comună a zece bănci care au cea mai mare parte a creditelor bancare’

Adrian Vasilescu, consilierul de strategie al guvernatorului BNR, despre amânarea ratelor: ‘Să ia decizia aceasta doar dacă sunt foarte strâmtorați. Poate fi un măr otrăvit numai pentru care vor să-și bată singuri cuie în talpă’

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare