sursa foto:  piatapresei.ro

Adrian Zuckerman, fost ambasador al SUA în România: ‘În Marea Neagra sunt terenuri care ar putea fi exploatate. Rușii au făcut o propagandă ca Europa să fie dependentă de gazul rusesc’

Adrian Zuckerman, fost ambasador al Statelor Unite în România, a declarat că situația e dificilă în Europa, căci continentul, din cauza propagandei Rusiei, a ajuns să fie dependent de gazul rusesc. În acest context, a insistat ambasadorul, România trebuie să se folosească de resursele pe care le are la dispoziție.

Zuckerman: „Rușii au făcut o propagandă ca Europa să fie dependentă de gazul rusesc”

„Problemele economice au început în urmă cu un an și jumătate, când producția de gaz și petrol din America a scăzut și continuă să o facă. E o mare problemă, că nu se întamplă doar în America, ci e o chestiune globală. Rușii au făcut o propagandă ca Europa să fie dependentă de gazul rusesc.

Lumea ar trebui sa se uite că sunt chestiuni ce țin de mediu. Sunt doi factori aici: unde e produs gazul și petrolul. În America și alte țări democrate – mult mai curat și mult mai atent la mediu. 2. Unde e consumat? Întrebarea mea e unde e mai bine să îl producem: unde e atent cu mediul sau în Rusia, China?”, a declarat Zuckerman.

Adrian Zuckerman, despre resursele de energie din România

Fostul ambasador a mai spus că de când s-a format coaliția de guvernare PSD – PNL – UMDR „lucrurile avansează. (…) Lucrurile nu sunt perfecte, dar se fac pași”.

Zuckerman a insistat apoi că România trebuie să continue cu proiectul de opt miliarde de la Cernavodă: „Exim American a garantat 7 miliarde de dolari. Dacă asta e terminat – și era planificat (să fie terminat) în jur de 2028 – ar fi produs în jur de 45% din toată electricitatea din România. Rușilor și altora nu le-ar fi plăcut. Având așa ceva, România ar fi avut stabilitate. Ei vor instabilitatea”.

„În Marea Neagra sunt terenuri care ar putea fi exploatate. Ekson a plecat din România din cauza legilor. E un teren care e al lui Lukoil, unde nu se întamplă nimic și ar fi bine nici să nu se întâmple”, a mai declarat fostul ambasador Adrian Zuckerman, la b1tv.ro.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare