sursa foto:  replicaonline.ro

Ajutor destinat românilor! Undă verde dată de Parlamentul European – Anunțul făcut de Rareș Bogdan

Parlamentul European a dat undă verde pentru activarea Fondului de Solidaritate UE, în cazul României suma fiind de 33,9 milioane de euro despăgubiri pentru daunele cauzate de seceta din 2022.

Prim-vicepreședintele Partidului Național Liberal (PNL), Rareș Bogdan, a anunțat acest aspect pe pagina sa de socializare, miercuri.

Iată ce spune Rareș Bogdan:

„Ajutor destinat românilor: 34 de milioane de euro pentru seceta din 2022. Undă verde dată de Parlamentul European pentru activarea Fondului de Solidaritate UE în cazul României (33,9 milioane de euro despăgubiri pentru daunele cauzate de seceta din 2022), Italiei (20,9 milioane pt. pagubele cauzate de inundațiile din 2022) și Turciei (400 de milioane pt. pagubele cauzate de cutremurele din februarie 2023.

800.000 din cele 5,4 milioane de hectare cultivate cu cereale în România în 2022 Banii vor ajuta la repararea infrastructurii deteriorate, securizarea infrastructurii preventive și protecția patrimoniului cultural.

Fondul de Solidaritate al Uniunii Europene a fost înființat pentru a răspunde dezastrelor naturale majore și pentru a exprima solidaritatea față de regiunile afectate de dezastre. Fondul a fost creat ca o reacție la inundațiile severe din Europa Centrală din vara anului 2002. De atunci, a fost utilizat pentru 107 dezastre naturale, acoperind o serie de evenimente catastrofale diferite, inclusiv inundații, incendii forestiere, cutremure, furtuni și secetă”.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare