sursa foto:  impact.ro

Ajutor uriaș pentru acești români! Se dau mii de lei de la stat

Vești extrem de importante pentru anumiți români! Vor putea beneficia de un sprijin financiar în valoare de 3.000 de lei sub formă de vouchere.

 

În încercarea de a combate un fenomen alarmant și care afectează un număr tot mai mare de persoane de la noi din țară, autoritățile au decis să vină în sprijinul populației. Românii care suferă de „boala secolului” primesc vouchere de 3.000 de lei.

Vouchere de 3.000 de lei pentru o anumită categorie de români

Specialiștii au tras numeroase semnale de alarmă, dezvăluind un fenoment periculos, ce afectează, de la an la an, un număr tot mai mare de persoane de la noi din țară.

Pentru a veni în sprijinul populației, autoritățile au implementat un program special. Astfel, românii care suferă de depresie, ce a devenit cunoscută drept „boala secolului”, primesc vouchere în valoare de 3.000 de lei. Măsura a fost aprobată de cei din Consiliul Local Constanța încă de la începutul acestui an.

Banii oferiți de stat reprezintă, de fapt, un sprijin financiar pe care cei afectați îl pot folosi pentru tratarea acestei afecțiuni, putând să acopere costurile a 10-15 ședințe de consultare psihologică.

Ce condiții trebuie să îndeplinească

Există câteva condiții impuse de autoritățile locale din Constanța pentru acordarea ajutorului financiar. Beneficiarii trebuie:

  • să aibă domiciliul stabil pe raza Municipiului Constanţa de cel puțin un an
  • să fie diagnosticați ce depresie, în baza unei scrisori medicale eliberate de către un medic specialist
  • venitul net pe membru de familie (sau persoană singură) să fie în ultima lună sub 5.000 de lei.

Oamenii își pot alege singuri terapeuții, însă specialiștii trebuie să fie acreditați, ei fiind, de fapt, cei care decontează voucherul de la Primăria Constanța. Cu alte cuvinte, beneficiarii nu au niciun contact cu banii, conform playtech.ro.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare