sursa foto:  libertatea.ro

Alertă! A fost depistată o substanță periculoasă pe citricele aflate la vânzare într-un hypermarket din București

ANPC a depistat o substanță foarte periculoasă pe citricele dintr-un hypermarket din București. Pe 108 kg a fost găsită o substanţă care, folosită în cantităţi peste medie, poate cauza boli grave. Citricele pe a căror etichetă de producţie apare E233 sunt foarte toxice. E233 sau Thiabendazol-Imazalil este o substanţă foarte periculoasă folosită pentru combaterea bolilor la plante, dar a cărei utilizare în agricultură este interzisă de legislaţia UE, dar este folosit pentru conservarea fructelor.

„În urma unui control extins la produsele de post, angajaţii Comisariatului Bucureşti au depistat 108 kilograme de citrice, la un hypermarket din Bucureşti, pe a cător etichetă de producţie apare E233, o substanţă foarte periculoasă şi interzisă în multe ţări civilizate. Potrivit instituţiilor internaţioanale de sănătate, E233, folosit în cantităţi peste medie, poate cauza boli grave, precum cancer. Rămâne ca luni să trimitem către ANSVSA solicitare să facă analize acestor produse şi să stabilească clar dacă vor fi retrase”, a declarat pentru MEDIAFAX Paul Anghel, director general al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorului (ANPC).

Hypermarketul în care au fost depistate cele peste 108 kilograme de citrice le-a scos de la vânzare, temporar, la solicitarea ANPC, până când vor fi finalizate analizele efectuate de către Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor. Este vorba despre pomelo, fructe aduse din China, şi grapefruit, din Turcia.

Vezi și Devoalări de senzație despre Principele Nicolae: O vedetă ProTV aruncă bomba în scandalul momentului

Grijă mare angajați! Acestea sunt companiile care nu v-au achitat contribuțiile sociale la stat

Dezastru! Cu cât s-au scumpit de fapt alimentele în ultimele câteva luni

TAGS

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similareNu uitaţi să daţi „Like”. În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.