sursa foto:  digi24.ro

Alina Gorghiu, ieșire tranșantă: ‘PNL nu are disponibilitatea renunțării la cota unică de impozitare’

PNL nu are disponibilitatea renunțării la cota unică de impozitare, iar în coaliție deocamdată nu s-a discutat despre acest subiect, a declarat senatoarea liberală Alina Gorghiu, marți, pe B1 TV.

 

Întrebat dacă este luată în calcul introducerea impozitării progresive, având în vedere declarațiile făcute în spațiul public de reprezentanții PSD, senatoarea PNL a afirmat:

„O să vă răspund foarte tranșant că nu s-a discutat acest subiect în acest moment în coaliție. Știți că eu fac exerciții de sinceritate întotdeauna, nu mă joc cu declarațiile. Sigur, l-am auzit pe președintele PSD că ia în calcul impozitul progresiv. Nu este prima dată când PSD discută despre genul acesta de impozitare în spațiul public”.

„În coaliție, repet, nu s-a discutat. În interiorul PNL nu s-a discutat. Avem un program de guvernare asumat de cele trei partide aflate acum în coaliția guvernamentală, program care prevede explicit că nu mărim taxe și impozite, nu introducem alte taxe, alte impozite și că avem cota unică de impozitare”, a continuat Alina Gorghiu.

Cota unică a adus mai mulți bani la buget decât impozitul progresiv, susține liberala.

„E un brand al Partidului Național Liberal, e drept, dar în bugetul statului, de când s-a introdus cota unică, au venit mai mulți bani decât cu impozitul progresiv. Sunt comparații făcute, sunt studii făcute, e un lucru cert. Mai e o aritmetică simplă, nu ai cum să pedepsești pe nimeni pentru că câștigă în România mai mulți bani. Practic, fiecare dintre noi plătim statului, pe măsură ce câștigăm mai mult, mai mulți bani, dar procentul trebuie să fie același”, a adăugat Alina Gorghiu.

Ea susține că PNL „nu are disponibilitatea renunțării la cota unică de impozitare”.

„Vom vedea cu ce subiecte vor venii colegii din PSD pe agenda coaliției guvernamentale. Nu poate să îi oblige nimeni să ascundă acest subiect. Dacă vor să îl dezbată, îl vor dezbate și vor veni probabil cu argumente. Vom vedea evoluția, dar Partidul Național Liberal nu are disponibilitatea renunțării la cota unică de impozitare”, a mai spus Alina Gorghiu, conform b1tv.ro

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare