sursa foto:  inquam-photo

Alina Gorghiu, mesaj ferm: ‘Îmi doresc ca pe viitor să se înțeleagă bine care sunt prioritățile acestei coaliții, desființarea sau amendarea pensiilor speciale’

Preşedintele interimar al Senatului, Alina Gorghiu, a declarat că îşi doreşte ca legea pensiilor speciale să fie adoptată până la sfârşitul sesiunii parlamentare.

 

Liberala Alina Gorghiu a afirmat că își dorește ”ca pe viitor să se înţeleagă bine care sunt priorităţile acestei coaliţii, desfiinţarea sau amendarea pensiilor speciale”.

„Sunt 120 de pagini de amendamente, ele provin de la Ministerul Muncii ca urmare a discuţiilor pe care le-au avut în ultima vreme cu Comisia Europeană, motiv pentru care din punct de vedere al elementelor de reformă cred că sunt acoperitoare.

Din punct de vedere constituţional sunt absolut convinsă că aceste discuţii vor avea loc în cadrul comisiilor de resort din Camera Deputaţilor şi vom găsi soluţia constituţională. Nu ne putem permite un proiect adoptat la Camera Deputaţilor, Cameră decizională, care să pice din nou la Curte.

Ar fi a treia lege cred legată de pensiile speciale pe care Curtea Constituţională ar respinge-o. Însă am toată încrederea că vom găsi soluţia constituţională adoptată de Cameră. Îmi doresc ca în această săptămână să fie dezbateri extrem de profunde pe aceste amendamente, astfel încât până la sfârşitul sesiunii să avem o lege adoptată, să ştim dacă va fi sau nu atacată la Curte, astfel încât reforma pe pensii speciale să fie de urgenţă aplicată – ştiţi că este jalon în PNRR şi toată coaliţia îţi doreşte ca acest jalon să fie bifat„, a transmis Gorghiu, întrebată pe această temă.

 

Ea a criticat Ministerul Muncii pentru faptul că „a produs foarte greu” aceste amendamente, menţionând că ar trebui să se înţeleagă bine care sunt priorităţile acestei coaliţii.

 

Aceste amendamente au venit destul de greu, s-au produs foarte greu la Ministerul Muncii şi repet acest lucru, că îmi doresc ca pe viitor să se înţeleagă bine care sunt priorităţile acestei coaliţii, desfiinţarea sau amendarea pensiilor speciale, astfel încât ele să nu mai fie o vulnerabilitate pentru partidele care formează coaliţia, era un lucru necesar mult mai devreme. Nu s-a întâmplat, se întâmplă acum, e bine că se întâmplă şi acum„, a transmis Gorghiu.

 

Referitor la posibilele pensionări anticipate în magistratură, înainte ca amendamentele să intre în vigoare, Alina Gorghiu a spus că acest lucru nu trebuie să blocheze găsirea unei soluţii pentru ca pensiile speciale să fie aduse pe făgaşul normal.

 

Ministerul Justiţiei are acest impact, simularea pe posibilitatea ieşirii la pensie înainte de a intra în vigoare legea, sunt anumite preocupări legate de ÎCCJ, dar acest lucru nu trebuie să ne împiedice să găsim o soluţie care să aducă pe făgaşul normal pensiile speciale, inclusiv în sectorul acesta. Nu poţi să scoţi o categorie şi să discuţi exclusiv de celelalte, ca atare fiecare va trebui să-şi găsească soluţia în această lege„, a conchis Gorghiu, conform agerpres.ro.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare