Am aflat SECRETUL! Chiar în apropiere de București, ei au găsit elixirul tinereții!

Vă vine să credeți că dragostea adevărată și eternă nu se întâmplă doar în filme sau în basme cu prinți și prințese? Că iubirea pură și nu puterea este de fapt acel elixir al fericirii, după care alergăm toți? Ei bine, Marin și Elena Stancu sunt dovada vie că eternul și au trăit fericiți până la adânci bătrâneți există și în viața reală.

Anul acesta sărbătoresc 69 de ani de căsnicie… 69 de ani de fericire, pace și armonie. „Am avut o viață fericită. Nu ne-am despărțit niciun ceas. Ne-am iubit mereu” – asta mi-a repetat Elena de mai multe ori, de fiecare dată cu ochii sclipindu-i de bucurie și împlinire, cu un zâmbet molipsitor și cald, parcă desprins dintr-o poezie de dragoste.

Cei doi tineri de 89 și respectiv 86 de ani sunt din satul Cuparu, județul Dâmbovița și par să fi câștigat bătălia cu timpul. El o privește cu duioșia și afecțiunea unui adolescent, care s-a îndrăgostit pentru prima dată, iar ea îi răspunde cu un zâmbet cald și protector. Ochii lui albaștri-verzui o urmăresc la fiecare pas… cu mândrie și liniște că este acolo, lângă el.

Când va fi să plecăm de pe lumea asta, aș vrea să plecăm tot împreună. Nu putem unul fără altul. Așa a fost și la mama și la tata. Și ei au trăit o viață fericită până la 90 de ani. Mama a murit într-o marți și apoi neașteptat s-a dus și tata imediat sâmbăta. S-au dus împreună în ceruri„, mi-a povestit Elena.

O nuntă de basm

Marin nu a avut părinți. Au rămas 3 frați orfani și s-au crescut singuri, dar s-au ajutat și iubit mult. S-au înțeles perfect și nu s-au certat niciodată. „S-au înțeles de basm!”, a întărit Elena.

Ea avea doar 16 ani când s-au cunoscut. „Era așa frumoasă!„, povestește Marin.  Și de atunci sunt nespărțiți. Mai întâi au fugit împreună, ca-n poveștile lui Shakespeare.

Am stat 2 zile într-o altă comună și ne-am întors. Apoi mi-a dat tata vacă, bou… că nu te lua nimeni fără avere…„, povestește Elena. „O luam oricum„, completează Marin.

Nunta… nunta a fost ca-n basmele cu împărați. „Am fiert oale în curte, am mâncat, am jucat, am chiuit. Ne-am bucurat mult. A fost frumos. Să dea Dumnezeu la toată lumea câtă fericire am avut noi„, spune Elena.

„În grădină am orice!”

Are 86 de ani acum, dar gospodăria ei arată impecabil. Au construit totul împreună. O grădină cu de toate, găini, animale… cine are grijă de ele?

Eu! Spăl și de mână. Fac mâncare, fierb fasole, cartofi. Ne mai aduce și băiatul și mai ia și hainele să le bage la mașină. Dar eu în grădină am orice„, răspunde Elena, care la 86 de ani muncește pământul cu mult drag și spor, așa cum, din păcate puțini o mai fac.

Și chiar are! Este incredibil cât de energică este! Și entuziastă! Și veselă! Și împlinită! În tot ceea ce spune, în tot ceea ce face. Este fericită.

Și cu vecinii am dus tot o viață fericită. Nu ne-am supărat niciodată. Iar la anii ăștia chiar că nu mă mai supăr pe nimeni”, mi-a mărturisit Elena.

Marin și Elena au un băiat de 62 de ani. Acum este și el pensionar, dar în trecut a fost subinginer la Oțelăria din Târgoviște. Au și doi nepoți și patru strănepoți. O familie… o familie ca în tablourile fericirii.

Pensiile mici de tot și totuși uriașe pentru ei

Pensiile lor sunt… ca mai toate pensiile din România, mici. Ea primește 600 de lei, după ce a lucrat o viață la CAP, iar el 1100 lei pentru că a muncit în uzină.

Ne-ajung. Mai dăm și la copii. Avem, e bine. Suntem mulțumiți, ne spune Elena”, care adaugă că totuși o parte din bani se duc pe „nasturi”. „Nu mai e ca înainte. Dar eu mă mișc peste tot. El a fost bolnav un pic, dar am avut grijă de el„.

Și a avut pentru că Marin s-a recuperta miraculos după un atac vascular cerebral. Nici măcar boala nu i-a șters iubirea din ochii lui blânzi și buni… bucuria cu care o privește… este neprețuită.

Niciunul nu se plânge de nimic. Repetă mereu că au avut o viață fericită și că și acum sunt tot fericiți.

„Înainte” pare să fi fost ieri pentru ei doi. „Primarul, ăsta tânăr, nou, ne-a dat exemplu în fața la toată lumea din sat, că suntem de 69 de ani împreună și ne-a dat o primă de 3 milioane! 3 milioane! Plus o diplomă„, a subliniat Elena cu mândrie .

Rețeta fericirii

Nu puteam pleca fără să o întreb pe Elena care este secretul… secretul fericirii… secretul iubirii împlinite. Cum știi că este el sau ea… cum știi că l-ai găsit… cum știi că fericirea poartă numele lui.

Să-l vezi din creștet până-n călcâie. Să vezi dacă e ceva de el. Și apoi da-i înainte că vine fericirea singură„, a concluzionat Elena.

Bucuria lor este molipsitoare. Am plecat zâmbind,convinsă că poveștile cu prinți și prințese se întâmplă și pe pământ, că realitatea în care trăiești ți-0 desenezi singur și că fericirea este o alegere pe care chiar tu o faci.

Ei trăiesc astăzi fericiți o tinerețe fără bătrănețe și o viață plină de recunoștință…

Să dea Dumnezeu la toată lumea – Elena Stancu, 86 de ani, de profesie fericită.

TAGS

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similareNu uitaţi să daţi „Like”. În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.