sursa foto:  digi24.ro

Amendă de 5.000 de lei! Ce e interzis să faceți pentru a nu fi sancționați

Românii riscă o amendă de mii de lei.  Sunt vizați cei care rup chiar și un singur fir dintr-o anumită floare.

Românii care vor să rupă un fir din laleaua pestriţă se trezesc cu o amendă de 5.000 de lei. Acestă floare este monument al naturii și a înflorit în această perioadă într-o pădure din județul Gorj. Laleaua pestriță înflorește doar o singură dată pe an și mai poate fi admirată în județele Timiş, Suceava sau Bihor.

Florile sunt păzite de localnici și de pădurari. „Sunt flori rare şi de o frumusețe inestimabilă. Toată această pădure, pe care o vedeți, e retrocedată la oameni. Proprietarii au înţeles şi n-au făcut marcări și au înţeles valoarea acestei flori“, a povestit Romică Prodea, pădurar. Acesta păzește laleaua pestriță de peste 40 de ani și are grijă să nu fie ruptă.

Și câţiva localnici păzesc voluntar zona din pădure unde răsare laleaua pestriță, pentru ca aceasta să nu fie ruptă. „Suntem doi, trei care facem de pază. Suntem împărţiţi, fiecare cu zona lui. Toată lumea vine, face poze, mai ales tineretul, copiii mici dornici să facă poze“, a spus Ion Munteanu, localnic, potrivit adevarul.ro.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare