sursa foto:  digi24.ro

Amenzi de până la 20.000 de lei- Mii de români riscă să fie dur sancționați

Mare atenție, români! Se dau amenzi de până la 20.000 de lei. Tot mai mult persoane au dezvoltat, în ultimii ani,  alergie la ambrozie.

Creșterea accelerată de astfel de cazuri  a determinat autoritățile să dea o legea prin care să oblige persoanele sau firmele deţinătoare de terenuri să le curețe și să distrugă ambrozia.

Legea 62/2018 îi obligă pe proprietarii de terenuri din România ca până la data de 30 iunie a fiecărui an să desfășoare lucrări de prevenire, combatere și distrugere a buruienii ambrozia, “pentru evitarea instalării și răspândirii vegetației adventive invazive și eliminarea ei în cazul prezenței pe terenurile intravilane sau extravilane”.

În perioada 1 – 15 iulie, vor fi trimise primele avertismente către proprietarii de terenuri cu ambrozie. Dacă nu se conformează, începând cu 16 iulie și până la 31 octombrie, proprietarii de terenuri cu ambrozie care nu s-au conformat avertismentelor date de autorităţile locale pot fi amendaţi, potrivit RTV

Amenzile pentru necurăţarea terenurilor de ambrozie pot ajunge până la 20.000 lei. Mai exact, Legea 129/2020 prevede sancţionarea cu amendă de la 1.000 lei la 5.000 lei pentru persoanele fizice şi cu amendă de la 10.000 lei la 20.000 lei pentru persoanele juridice pentru nerespectarea regulilor privind combatea ambroziei.

 

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare