sursa foto:  Hepta

Analist politic, după ce UDMR l-a sfidat pe Klaus Iohannis: ‘Astfel de tensiuni au existat în fosta Iugoslavie și a bufnit țara’

Bogdan Chirieac, analist politic, a comentat decizia reprezentanților minorității maghiare din România de a nu participa la recepția oferită de Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni, de 1 Decembrie.

„Este un mesaj greșit, acela că domniile lor nu recunosc 1 Decembrie ca Zi Națională a României și consideră că pentru minoritatea maghiară a fost o zi nefastă. Acesta era un discurs de acum 30 de ani care nu își mai are locul în 2022.

Faptul că sunt la guvernare este, zic eu, un lucru bun, fiindcă trebuie protejată minoritatea maghiară din România și trebuie să se simtă în siguranță. Lucrul acesta se face mai bine atunci când UDMR-ul se află la guvernare, mai ales atunci când avem un război la graniță.

Cred că și UDMR-ul trebuie să se modernizeze, fiindcă aceste idei vechi le fac rău și dânșilor ca partid, sau ce sunt, dar, în principal, ar putea face rău minorității maghiare din România. Nu servește nimănui, acum, o tensiune interetnică în țara noastră, mai ales că nu am avut tensiuni interetnice de-a lungul timpului. Astfel de tensiuni au existat în fosta Iugoslavie și a bufnit țara“, a precizat Bogdan Chirieac, conform dcnews.ro

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare