sursa foto:  miscareaderezistenta.ro

Analistul economic Ilie Șerbănescu, despre o posibilă criză alimentară: ‘Apartenența la UE a devenit o pacoste. Nu există o strategie de securitate alimentară. Un procentaj periculos de mare al suprafeței de pământ din România aparține unor indivizi din străinătate’

Analistul economic Ilie Șerbănescu avertizează că România nu va putea face față unei crize alimentare severe ”această țară are o dependență super periculoasă de condițiile meteo. România are cele mai mici subvenții din UE”.

 

Ilie Șerbănescu este de părere că vinovați pentru situația dezastruoasă a României – cu un potențial imens din punct de vedere al agriculturii, sunt atât liderii politici de la București, cât și birocrații de la Bruxelles.

În primul rând, un procentaj periculos de mare al suprafeței de pământ din România aparține unor indivizi din străinătate.

În al doilea rând, această țară este controlată și diriguită în ceea ce privește prețurile de niște companii străine, care cu câte 10-15 salariati dictează aici munca oamenilor. Să nu ne facem că nu vedem aceste lucruri, că aceasta este situația.

Ilie Șerbănescu: „UE are un nucleu care-și face treburile pe seama celorlalți. Unul dintre ei este România

În al treilea rând, această țară are o dependență super periculoasă de condițiile meteo. (…) Noi nu am compensat nu niște lucrări de irigații, un minimum necesar care să combată această secetă generalizată și în orice caz, bântuie de foarte mult timp zona României.

În al patrulea rând, această țară, care face parte din UE, pentru care apartenența la UE a devenit o pacoste, nu are o strategie de securitate alimentară. În baza acestei inexistențe, această țară poate să se confrunte cu înghețarea producției de îngrășăminte și multe altele. România are cele mai mici subvenții din UE, că UE are un nucleu care-și face treburile pe seama celorlalți. Unul dintre ei este România. Asta este situatia. Dacă dvs. credeți că cu un asemenea debit vom reuși să înfruntăm cea mai îngrozitoare perioadă care e posibil sa ne aștepte din cauza prețurilor la energie și a războiului, să dea Dumnezeu să fim ajutați în această direcție!”, a declarat Ilie Șerbănescu, la România TV.

Vezi și:

Jurnalistul Radu Tudor: ‘Situația economică în UE se deteriorează pe zi ce trece. Criza pe care o traversăm se va amplifica până la finalul anului’

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare