sursa foto:  stirileprotv.ro

Analistul politic Bogdan Chirieac, despre scenariul unirii Republicii Moldova cu România: ‘Sunt prostiile lui Dmitri Medvedev. Ea se poate face numai la Bruxelles’

Analistul politic Bogdan Chirieac a vorbit despre declarațiile fostului președinte rus Dmitri Medvedev, care a spus că se dorește crearea „unei noi Românii Mari” prin apropierea Republicii Moldova de Uniunea Europeană (UE).

Vicepreşedintele Consiliului de Securitate al Federaţiei Ruse, Dmitri Medvedev, consideră posibilă nu intrarea directă a Republicii Moldova în Uniunea Europeană, ci prin crearea „unei noi Românii Mari”.

„Republica Moldova s-a aşezat la coada lungă de la intrarea în UE, întinsă pe decenii. Drum bun! Doar că se vrea mai repede. De aceea mult mai de actualitate devine o altă modalitate de obţinere a calităţii de membru în UE: crearea unei noi Românii Mari”, a scris politicianul astăzi pe reţeaua de socializare Telegram, răspunzând la întrebarea agenţiei Tass cât de repede va putea adera Republica Moldova la Uniunea Europeană, scrie Rador, citând tass.ru.

El a arătat că „politicienii români de multă vreme joacă hore politice în jurul Republicii Moldova”. Medvedev a reamintit faptul că acum acest lucru se petrece în sensul direct al cuvântului.

Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat declarațiile vicepreședintelui Consiliului de Securitate al Federației Ruse:

„Crearea României Mari nu are cum să se ticluiască la București. Ea se poate face numai la Bruxelles. O posibilă unificare a României cu Republica Moldova trebuie să aibă acceptul Bruxelles-ului și al Washingtonului. Deci chestiunea că hotărâm noi aici…să fim serioși! Republica Moldova este cea mai săracă țară din Europa, iar Bruxelles-ul ar trebui să plătească. Sunt prostiile lui Dmitri Medvedev. Eu nu știu cum omul ăsta a putut să fie atâția ani și președinte al Rusiei, și premier al Rusiei, făcând rocadă cu Vladimir Putin. Este cantonat în secolul 19.

Câștigul uriaș este că odată cu primirea statutului de candidat de către Republica Moldova, ușor, ușor, publicul din această țară va deveni pro-european. În Republica Moldova, în prezent, sunt jumate-jumate, nu toată lumea dorește Uniunea Europeană și majoritatea nu doresc NATO. Anii de propagandă sovietică își spun cuvântul. Pe acest parcurs se pot întâmpla multe lucruri, dar important este că, în final,  România și Republica Moldova se vor reunifica în interiorul Uniunii Europene, ceea ce e foarte bine“, a precizat analistul politic, conform dcnews.ro.

Vezi și:

Bogdan Aurescu reacționează la declarația lui Dmitri Medvedev cu privire la crearea unei noi Românii Mari: ‘Indică un mare grad de frustrare’

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare