sursa foto:  dailynewshungary.com

Analistul politic Bogdan Teodorescu: ‘UDMR-ul, dacă se distanțează de Orban, nu mai intră în Parlament. E posibil să ajungem să facem acest lucru’

Bogdan Teodorescu, analist politic, a vorbit despre modul în care liderii politici comunică cu cetățenii de rând, precizând că există o lipsă a comunicării oficiale în spațiul public din Romînia. Acesta este de părere că țara noastră are un „joc al tăcerii” și că cei care ne conduc „ar trebui să se uite mai atent la populația României”.

„România joacă un joc interesant – acest joc al tăcerii, care poate să însemne  două lucruri: că România face ce trebuie să facă și se ascunde, le ține mai discret, fiindcă nu e cazul sau, din contră, România nu face nimic.

Cred că, în acest moment, liderii politici din România ar trebui să se uite mai atent la populația  României și la nevoile acestei populații, nu numai de ordin material, mă refer și la celelalte nevoi.  Dacă tu lași în spațiul tău public să pună altcineva mesaje, care la un moment dat îți pot fi ostile, să nu te miri. Spațiul public românesc este gol de comunicarea oficială.

Cred că niciodată România n-a  fost atât de golită de conținut în domeniul comunicării publice cum este în momentul de față. În momentul în care tu pe piață simți ca terțe părți, care au gânduri bune sau nu, pun niște concepte, nu se poate să nu le contracarezi, nu se poate să nu fii și tu acolo”, a afirmat Bogdan Teodorescu.

Bogdan Teodorescu susține că în România nu există nicio contracomunicare din partea liderilor politici, lucru care îi determină pe cetățeni să ia „de-a gata” mesajele pe care le primesc din mass-media.

„Tu ai o comunicare în spațiul public românesc, al cărei scop este să reducă încrederea cetățenilor României în nevoia noastră de a susține acest război.  Unde e contracomunicarea? Cine vorbește cu oamenii ăștia, care nu știu și, atunci, iau de-a gata mesajul primit de acolo.

Pentru a domina un spațiu, trebuie să-l contracomunici.  Toate aceste elemente sunt elemente fondatoare ale constituirii punctului de vedere al unor grupuri de oameni. Ori, noi nu avem grijă de acest punct de vedere. Imaginea e ca un pahar de apă, e un vas. Dacă tu nu pui în permanență apă proaspătă în el, adversarul tău pune rahat în el și rămâne acolo.

Comunicarea înseamnă că tu în permanență trebuie să pui apă proaspătă. Și, când spun comunicare, voi folosi un cuvânt odios – ‘propagandă’.  Tu trebuie să-ți atragi lângă tine cetățenii români, ca să te susțină în demersurile, deciziile, actele pe care le faci lumina acestui război”, a precizat Bogdan Teodorescu.

Analistul politic a vorbit și despre posibilitatea ca UDMR să fie scoasă de la guvernare, având în vedere susținerea față de Viktor Orban.

„E posibil să ajungem să facem acest lucru, fiindcă e posibil ca majoritatea românească să fie deranjată, în acest moment, în această escaladare. Pe de altă parte, însă, trebuie să facem o analiză rece. Publicul maghiar din Transilvania este destul de câștigat de Viktor Orban.

Ori, întrebarea pe care noi trebuie să o punem acum la rece, fără să ne enervăm foarte tare, este ce-ar fi putut să facă UDMR-ul. UDMR-ul, dacă se distanțează de Orban, nu mai intră în Parlament”, a menționat Bogdan Teodorescu, conform gândul.ro

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare