sursa foto:  facebook

Analistul politic Stelian Tănase: Iohannis controlează PNL-ul, e partidul lui de buzunar

Analistul politic Stelian Tănase a afirmat duminică la emisiunea Insider politic de la postul de televiziune Prima TV, că Partidul Național Liberal este partidul de buzunar al şefului statului. De asemenea, politologul a mai precizat că actuala coaliţie merge datorită președintelui Iohannis, care îi ține ” legați de gât”,  astfel ei s-ar desface imediat, scrie news.ro

 

 

 

 

”Iohannis va decide dacă această coaliţie merge mai departe sau se desface. Dacă ar fi să fac analiza pe partide, eu cred că s-ar desface mâine. Deci, dacă n-ar mai fi Iohannis care să-i ţină legaţi de gât, ei s-ar desface pentru că sunt prea multe ranchiune, prea multe resentimente, interese contrare. Nu cred că s-ar înţelege. Ei acuma stau la o masă pentru că le dă peste ceafă Iohannis. Dacă ar rămâne de capul lor, s-ar destrăma această coaliţie”, a declarat Tănase.

Întrebat cât va mai controla Klaus Iohannis PNL, Stelian Tănase a explicat că şeful statului a făcut ce a dorit cu PNL,

”Chiar, controlează Iohannis PNL? Glumesc, bineînţeles că Iohannis controlează PNL-ul, e partidul lui de buzunar. A făcut ce a vrut întotdeauna, i-a dat partidul lui Gorghiu, putea să-i dea şi o poşetă. Nu sunt misogin, putea să fie un bărbat, să fie la fel de stupid şi nepregătit. Deci nu e o problemă de sex, e o problemă că fata asta n-avea nicio experienţă (…) Putea să aleagă pe cineva competent, cineva care avea experienţă de lider.

Ea fusese la un moment dat purtător de cuvânt. Deci nimic. Eu nu de Gorghiu vreau să vorbesc, ci de Iohannis că putea să pună pe cineva din partea lui şef la un partid. Şi culmea e că nu a fost prima dată când a făcut asta, adică n-a fost ultima dată. A făcut-o şi la congresul PNL-ului când a ieşit în faţă, a ţinut discursul strălucit, parcă era Titulescu, şi a spus că trebuie votat Cîţu. Cum şi-a permis să facă acest lucru? El a încălcat grav Constituţia fără jenă, aşa cu superbie. Acum a dat partidul acestui general Ciucă”, a spus Stelian Tănase.

Întrebat de ce nu îi place actualul premier, Nicolae Ciucă, Stelian Tănase a precizat că este o contradicţie să pui un ofiţer şef la un partid liberal.

”Nu-mi place. Ce să-mi placă la Ciucă? Să pui la un partid liberal şef un ofiţer, un general, păi este un non-sens. Este o contradicţie în termeni. Liberalii sunt liberali. Trebuia lăsat partidul să îşi aleagă singur liderii, pentru că ar fi avut şi legitimitate acest domn Ciucă, care citeşte şi foarte greu, nu mai greu decât Iohannis, care a devenit între timp primul prompterist al ţării. Adică asta a învăţat-o în 6 ani de când e el acolo, citeşte pe prompter expresiv. Dar Ciucă e şi mai rău (…) Va trece el sticla? Va reuşi cu mutra aia lui incolor, inodor, insipid să adune voturi? Generalul Ciucă adună voturi? Votul e altceva. Ce vedem în sondaj e o anumită popularitate, dar votul e altceva. Îl vedeţi pe Ciucă în stare să adune voturi? Dacă se duce la o tribună, aduce aplauze?”, a adăugat Stelian Tănase, conform news.ro

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare