sursa foto:  digi24.ro

Andrei Caramitru cere taxe mai mari pentru multinaționale! ‘Sunt super favorizate, pensionarii sunt anesteziați, angajații din privat cu salariul mic țin toată șandramaua în spate, taxe extrem de mici pe profit si dividende – la micro e deja nivel de paradis fiscal’

Andrei Caramitru, fost consilier pe probleme economice al lui Dan Barna, pe vremea în care era președinte USR, acuză că multinaționalele sunt favorizate în țara noastră.

Într-o postare pe Facebook, el vorbește despre problemele existente la bugetul statului. Caramitru apreciază că angajații din mediul privat, cu salarii mici, „țin toată șandramaua în spate”.

Totodată, Andrei Caramitru consideră că taxele pe profit și dividende sunt extrem de mici și că la microîntreprinderi e deja nivel de paradis fiscal.

Iată ce spune Andrei Caramitru:

„Problema bugetului statului. Ca e mare circ cu taxele la noi.

Pe scurt ca sa înțelegeți e așa :

– exista o clasa de oameni privilegiați care o duc foarte foarte bine (angajați la stat, antreprenorii inclusiv cei foarte mici)

– multinaționalele sunt super favorizate

– pensionarii sunt anesteziați ca sa dea voturi

– angajatii din privat cu salariu mic tin toata sandramaua in spate.

Va explic unde sunt zonele care sunt așa de fked up ca nu găsești nici o alta tara in situația noastra:

– taxele pe munca sunt enorme pe veniturile mici (peste tot in lume sunt maxim 15-25% la noi sunt 45%)

– excepții peste excepții la taxele pe salariu – constructori, ITiști etc. așa ceva nu exista altundeva

– taxe EXTREM de mici pe profit si dividende (la micro e deja nivel de paradis fiscal)

– taxe inimaginabil de mici pe proprietati (cred ca sunt cele mai mici procentual din Europa sau vest – de departe)

– doar angajații plătesc sănătatea deși toată lumea beneficiază. Nu plătesc nici pensionarii nici copiii nici antreprenorii (decat super minim). Ceva nemaivăzut așa ceva

– taxe zero pe venitul din pensii. Iarăși ceva care nu mai exista

– salarii la stat (inclusiv cu sporuri) mult mai mari decât salariul președintelui. Unde nivelul e absolut extrem e la magistrați

– pensii speciale uriașe si date foarte devreme – e o situație unica in lume. Nici o țara nicăieri nu are asa ceva

– vreo 200’000 de angajați la stat care sunt in locuri care nu au sens (primării de 30 de oameni in sat cu 200 de locuitori, profesori in scoli si licee pe la sate si orăsele unde nu mai se nasc copii). Județe cu 200’000 de oameni care au consiliu judetean si mii si mii de angajați la ANAF, directii sociale, spital județean gol, liceu județean gol etc). Problema baronilor locali si a organizarii din 1968.

– ANAF nu are echipe pentru verificarea averilor persoanelor fizice. digitalizarea a fost blocată de guvernul Tudose.

Nu e ok deloc. Va zic ca om de dreapta capitalist. Nu e ok si nu e normal. Trebuie o minima echitate si bun simt – nu poți avea o societate construită asa.

Si îmi vine sila când aud pe unii care fac sute de mii pe an ca urla ca le creste impozitul cu 2% desi chiar si așa au cel mai mic impozit din lume. Cum îmi vine sila cand aud ca aia de la stat cu salarii uriașe se lupta pt tichete de masa si vouchere de vacanta ca ultimii asistati săraci. Si aia cu pensiile speciale nu mai zic ca ma blochează zuck iar…”.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare