sursa foto:  digi24.ro

Andrei Caramitru, după atacurile USR la premierul Nicolae Ciucă: ‘Putin vă mulțumește, cretinilor’

Andrei Caramitru, fost consilier al lui Dan Barna, pe vremea când acesta conducea USR-ul, lansează un atac dur la adresa intelectuații de la București, precum și la cea a foștilor colegi din USR.

Motivul? Atacurile simultane la premierul Nicolae Ciucă, pe tema acuzațiilor de plagiat.

În contextul în care Rusia e foarte aproape de un război cu Ucraina, USR-iștii sunt interesați de demiterea generalului (r) Nicolae Ciucă.

Caramitru Jr. afirmă că, prin aceste atacuri, intelectualitatea de la București și foștii colegi din USR fac jocurile lui Vladimir Putin. Printre cei care au vorbit de demisia premierului Nicolae Ciucă, în aceste zile, se numără și liderul USR, Dacian Cioloș, și primarul Sectorului 1, Clotilde Armand.

Andrei Caramitru susține că o plecare a lui Nicolae Ciucă din fruntea Guvernului, în aceste momente ar fi catastrofală, aruncând țara în haos câteva luni.

Caramitru Jr.: „Putin vă mulțumește – cretinilor”

„Mai repet o dată – ca sa fie clar cât de tampiti sunteți mulți aici pe Facebook:

– Biden anunța noaptea asta ca e sigur ca începe războiul in Ucraina
– Uk, Canada si SUA trimit arme si muniție cu avioane transportatoare acum in Kiev
– Putin da ultimatumuri care includ România, nu îl interesează doar Ucraina dacă nu ati urmărit măcar așa minimal știrile
– ca sa consolideze apărarea pe frontul de est al NATO, Biden si Macron anunța mutarea de trupe permanente ale SUA si Franța in România.

Intelectualitatea de la Bucuresti nu e interesată de asemenea detalii. Are altă grijă. Cere obsesiv sa cada ACUM guvernul, tot guvernul, sa nu mai poată lua nimeni nici o decizie așa vreo 2 luni pana trece alt guvern prin parlament. Timing perfect, bravo, Putin vă multumeste – cretinilor. Si acesti intelectuali idioți – vor neaparat ca primul ministru militar (si da – plagiator) sa fie înlocuit cu Ciolacu, ca asta e singura alternativa. Si dacă reușim asta gata ne-am răcorit si am înfrânt. Ura !!!!

Eu nu ma mai mir deloc că bula intelectuala, zona usr-ista, hipsterașii, s-au prăbușit deja in irelevanță. E normal pentru ca sunt de fapt proștii satului, bâtă, capete seci.”, este mesajul lui Andrei Caramitru.

Dacian Cioloș: „Dacă se dovedesc adevărate, este necesară demisia de onoare”

Liderul USR, Dacian Cioloș. a afirmat că, dacă acuzațiile aduse de Emilia Șercan în PressOne, anume că Nicolae Ciucă a plagiat în teza de doctorat, se impune demisia premierului.

„Informațiile din presă conform cărora teza de doctorat a premierului ar fi plagiată trebuie clarificate de urgență de Nicolae Ciucă și, dacă se dovedesc adevărate, este necesară demisia de onoare.

Îi cer prim-ministrului să solicite singur o analiză cu celeritate a CNATDCU pentru a stabili dacă teza a respectat toate cerințele academice. Chiar dacă premierul nu face acest lucru, CNATDCU trebuie să se autosesizeze rapid și să clarifice acest caz, pentru că impostura este incompatibilă cu funcția publică, iar furtul academic nu are ce căuta la vârful Guvernului României.

Declarația pe care a dat-o premierul Ciucă potrivit căreia a respectat legea din acel moment nu este nici convingătoare și nici nu răspunde acuzațiilor aduse. Un plagiat are o definiție științifică foarte clară și este probat simplu.

De asemenea, președintele Klaus Iohannis a promis o „Românie Educată” și „toleranță zero față de orice abatere de la cultura integrității în mediul academic”, motiv pentru care trebuie să ia atitudine în lumina informațiilor apărute azi”, a afirmat Cioloș.

Clotilde Armand: „Je ne suis pas Ciucă!”

Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, l-a criticat și ea pe premierul României, generalul (r) Nicolae Ciucă.

„Je ne suis pas Ciucă!
Aceasta este forma corectă și agreată internațional din punct de vedere moral”, a scris ea, pe Facebook.

Am citit și eu anchetă jurnalistică realizată de jurnalista Emilia Sercan și publicată în PressOne. Cercetarea relevă că teza de doctorat a domnului Nicolae Ciucă ar include conținut plagiat. Mi-am zis să nu comentez (cu toate că o țară întreagă apreciază munca și curajul doamnei Șercan) pentru a nu politiza demersul cercetării. Sper să ne lămurească rapid domnul prim-ministru.
În schimb, acest episod mi-a amintit afirmația domnului președinte Klaus Iohannis din 2014:
”În calitatea mea de profesor, cred că este totuşi o foarte mare problemă dacă un elev copiază, dacă cineva care îşi scrie lucrarea de doctorat copiază mi se pare o problemă proporţional mai mare şi se numeşte plagiat. Oriunde în lume, cineva care este prins, cineva dintre politicieni, care este prins că a copiat şi numai trei rînduri şi a plagiat este obligat, prin clasa politică, să se retragă din politică”.
Până atunci, planul de țară #RomâniaEducată este doar un slogan lipsit de conținut”, a mai spus edilul Sectorului 1.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare