sursa foto:  stiripesurse.ro

Andrei Caramitru îi arată colții lui Moise Guran: ‘Are o postare halucinantă’

Andrei Caramitru, fostul consilier pe probleme economice al lui Dan Barna, iese la atac împotriva lui Moise Guran, după ce jurnalistul a făcut un comentariu acid referitor la plata cu cardul și la eliminarea „cash-ului”, propuse de fiul lui Ion Caramitru.

„Moise Guran are o postare halucinantă in care vorbește de bunica lui, de Cuza, de plăți cu cardul și de “extremismul” unora din USR care de fapt sunt un fel de băsiști ?.

Ne spune Moise că Alexandru Ioan Cuza (care a unit Țările Române, a făcut reforma agrară și a dat drept de vot oamenilor) a dat o lovitura de stat (de fapt a schimbat Constituția). A supărat boierii, biserica, Imperiul Otoman. Nu e frumos deloc așa.

Probabil Cuza trebuia sa respecte deciziile CCR. Și sa constate cu ingrijorare că nu ai cum sa faci uniunea, că 80% din populație sunt sclavi dar nu poți sa le dai pământurile și oricum nu ai ce face. Și după să plece in concediu prelungit”, scrie, pe Facebook, Caramitru.

Reacția lui Caramitru Jr. vine la scurt timp după ce Moise Guran l-a atacat pe Facebook.

„Ideea stimulării plăților cu cardul, pentru combaterea evaziunii fiscale, e veche și e bună în măsura în care e vorba de o stimulare, nu de o obligare. Adică trebuie să-i dai ceva cumpărătorului și/sau comerciantului, pentru a obține efectul dorit. Constrângerea stimulează doar descoperirerea unor alte căi de evaziune, pe când o reducere de TVA (exemplu la întâmplare, poate fi si o reducere a impozitului pe salarii) la un procent de (să zicem) 80% din cifra de afaceri prin tranzacții cu cardul, poate mișca serios lucrurile.
Nu este adevărat că nu pot fi introduse POS-uri peste tot în România, dar este adevărat că persoanele în vârstă nu vor plăti prea curând cu cardul, indiferent câte facilități le vei da. Mama își primește de ani buni pensia pe card, dar nu l-a folosit niciodată altfel decât la bancomat. Nu are încredere în el și așa e mersul lucrurilor. Omenirii i-a trebuit un secol ca să aibă încredere în bancnotele de hârtie și să renunțe la monedele cu valoare intrinsecă. Cardurile au la noi, cât? 20 de ani?
Din păcate, stilul revoluționar-extremist al domnului Caramitru are efectul de a compromite și ideile bune pe care useriștii le-ar putea avea.
Și, pentru că tot veni vorba de istorie, Cuza a făcut reforme după ce a dat o lovitură de stat, domnule Caramitru, așa că mai ușor cu pianul pe scări! Lucrați la programul ăla, că în stilul ăsta nu va fi gata niciodată, iar dacă totuși va fi, atunci lumea îl va respinge fie pentru că forțează acolo unde ar trebui să stimuleze, fie pentru că pur și simplu e propus de Caramitru”, a scris, pe Facebook, Guran.

Vezi și

SPECIAL de la ‘Casa Groazei’. Mirosul de cadavru se simte din stradă

A început numărătoarea inversă! Peste două săptămâni intră în vigoare legea intens promovată de Liviu Dragnea și Olguța Vasilescu

EXCLUSIV Probele pe care Remus Rădoi le va prezenta azi la DIICOT: Înregistrări explozive

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare