sursa foto:  digi24.ro

Andrei Caramitru reacționează! ‘E o bătaie de joc inimaginabilă’

Andrei Caramitru, de la USR, dezaprobă pensiile nesimțite, pe care le consideră odioase.

 

Andrei Caramitru, membru în comisia USR-PLUS de elaborare a programului de guvernare, a făcut o nouă declarație în stilul său caracteristic. El a scris pe Facebook despre ”pensiile nesimțite”.

Useristul a spus că faptul că aceste pensii nu sunt taxate deloc este o bătaie de joc inimaginabilă. 

”Știți ce mi se pare odios? Pensiile astea nesimțite. Și nu doar sumele. Ma enervează ca nu sunt taxate deloc. E o bătaie de joc inimaginabilă.

Dacă muncești și ai un salariu net de 3000 de lei, taxele pe care le plătești la stat sunt cam 2500 de lei. 75% din net!

Dacă ești Tudorel Toader ai o pensie bruta de 30’000 de lei pe lună. Pe care plătești taxe de 2800 de lei. Adică 10% din net. De 7.5 ori mai puțin!”, a opinat Andrei Caramitru.

El a atras atenția că acest lucru trebuie rezolvat de un potențial guvern al actualei Opoziții.

”Nu există țară în care așa ceva se întâmpla. Nicăieri. Nu o să accept ca un guvern al actualei opoziții să nu rezolve măcar egalizarea taxelor cu cele pe muncă (pentru pensiile mari) și aplicarea legilor depuse de USR.

Mor de gât cu ei dacă le e frică să facă asta!”, a avertizat Andrei Caramitru.

Acesta a revenit într-o postare ulterioară pentru a clarifica faptul că reacțiile sale nu vin ca urmare a unor dorințe de a obține funcții publice.

”Eu atât le spun – nu vreau funcții publice. Ca să rămân liber. Dar o să lovesc sistemul ăsta nenorocit de nu o să îl las. Și nu au cum sau cu ce să mă sperie. Și nu voi accepta compromisuri nenorocite care sunt făcute ca să nu se schimbe nimic, care protejează privilegiații sistemului.

Dacă suntem multi și uniți îi facem praf până la urmă. Ei sunt doar câțiva, prosti grămadă și speriați”, a mai scris Andrei Caramitru.

Vezi și

Vești uriașe pentru angajați! Veți primi un nou ajutor financiar

EXCLUSIV Remus Rădoi a dat o lovitură de senzație! Omul de afaceri a rupt norma

Vești proaste pentru angajați! Pentru ce veți fi taxați

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare