sursa foto:  romaniatv.net

Anul acesta sărbătorile de iarnă vin la pachet cu noi restricții. Alexandru Rafila: ‘Fiți convinși că nu vor fi introduse măsuri care să nu poată să fie respectate’

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a anunțat că noile măsuri de protecție sanitară aferente sărbătorilor de iarnă vor fi luate, de Guvern, în următoarele zile.

 

„Măsurile pentru sărbători vor fi dezbătute şi adoptate în cursul acestei săptămâni. Dacă oamenii vor să facă petreceri în stradă, ceea ce este firesc pentru această perioadă, rugămintea este să înţeleagă, chiar dacă incidenţa este mică sau va fi mică, în perioada sărbătorilor de iarnă, utilizarea corectă a măştii, în spaţii aglomerate, inclusiv în timpul acestor petreceri, este absolut obligatorie.

Vom avea o presiune suplimentară din cauza acestei tulpini noi, Omicron, şi cred că fiecare are responsabilitatea de a se proteja nu numai personal, dar şi pe cei cu care venim în contact. (…) Nu recomandăm să fie evenimente cu număr mare de persoane şi aglomeraţii. Nu putem discuta de petreceri, dar dacă acest lucru se întâmplă şi cadrul legal va permite acest lucru, trebuie desfăşurate în condiţii de siguranţă. Populaţia nu trebuie să creadă că o incidenţă scăzută reprezintă un element de nerespectare a unor reguli, ci dimpotrivă, înseamnă un element de păstrare a incidenţei scăzute şi de păstrare a vieţii cât mai aproape de normalitate”, a spus Rafila, conform agerpres.ro.

Întrebat despre sărbătorirea, în stradă, a momentului trecerii dintre ani, Rafila a replicat: „Vom discuta aceste lucruri, dar nu vor fi măsuri stupide care să facă imposibilă deplasarea, în timp util, la domiciliu. (…) Fiţi convinşi că nu vor fi introduse măsuri care să nu poată să fie respectate”.

Vezi și:

Tulpina Omicron a adus supravegherea populației la un alt nivel. Raed Arafat: ‘Toți cei care vin în România trebuie să aibă completat formularul de localizare a pasagerului (PLF)’

Ultim moment! Au fost adoptate noi măsuri pentru combaterea răspândirii tulpinii Omicron în România

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare