sursa foto:  playtech.ro

Anunț important de la ANRE! Ce se va întâmpla cu prețurile la energie

ANRE (Autoritatea Națională de Reglementare în Energie) susține că se pregătesc ieftiniri în domeniul energetic

Șeful instituției precizează că tarifele mai mici nu vor fi determinate de consumul scăzut, ci de scăderea în ansamblu a prețurilor, în Europa. De asemenea, producția internă va reuși să acopere și mai mult din nevoile populației.

„Da, ar putea să scă scădă, sunt premise să scadă în acest an prețurile din energie”, a declarat Zoltan Bagy-Bege, vicepreședintele ANRE.

Oficialul ANRE a explicat ce se va întâmpla, mai exact, din această vară.

„Având în vedere că anul trecut o parte din cantitățile de gaze naturale din producția internă au fost deja contractate la un anumit preț, prețuri mai mari decât acele prețuri de 150 prevăzute în odonanță, atât pentru consumatorii casnici, cât și pentru producătorii de energie termică, coșul prețului de gaz a fost diferit.

În acest moment, probabil că vor fi alocate cantități mult mai mari la 150 de lei. Toate aceste lucruri pot rezulta un preț sub acel 31 sau 37 de bani prevăzut în ordonanța de urgență 27”, a declarat Nagy, potrivit Antena 3.

În prezent, prețul gazului propriu-zis din facturile la energie reprezintă doar 60%. Diferența este reprezentată de alte taxe, inclusiv taxele de furnizare.

„Costul de furnizare, efectiv cât își pune furnizorul, este plafonat. Dacă avem la achiziție o reducere de preț, implicit toată valoarea facturii s-ar reduce, pentru că scade ponderea prețului cu achiziția mărfii”, a declarat directorul ACUE, Dana Dărăban, citată de Știrile Pro TV.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare