Anunț important de la Ministrul Muncii! Ce se întâmplă cu pensiile

Marius Budăi, ministrul Muncii, a declarat, vineri, într-o conferință de presă, că schema de impozitare sau taxare a pensiilor de serviciu va fi finalizată până luni.

„Vis-a-vis de pensiile de serviciu, eu am să le zic aşa cum scrie la lege, sunt câteva scheme care până luni vor fi decise, de impozitare sau de taxare. Sunt chestiuni discutate şi vor fi asumate prin rectificarea bugetară.

Este vorba în primul rând de separarea pensiilor pe contributivitate, acele pensii care se plătesc din bugetul asigurărilor de stat faţă de celelalte indemnizaţii sau pensii de serviciu care se plătesc din bugetul de stat.

Acele pensii care se plătesc din bugetul de stat vor fi acele pensii care, conform pragurilor valorice apărute deja în presă, se vor taxa suplimentar”, a afirmat Marius Budăi.

Întrebat de jurnaliști dacă susţine o astfel de măsură, ministrul a răspuns: „Este o discuţie care a fost asumată de întreg Guvernul. Nu mai există chestiuni personale”.

 

 

Vezi și:

S-a aflat! Ce pensie încasa Gheorghe Dincă, criminalul din Caracal

Răsturnare de situație în cazul Alexandrei! Există un acord cu SRI și Poliția Română: ‘Suntem obligați’

SURSE Incompetență sau complicitate? De-abia azi a fost cerut desfășurătorul numărului de pe care a fost sunată mama Alexandrei

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare