sursa foto:  Asociatia Medicilor de Familie Mures

Anunț postat în acest spital din România:’Avem salarii mărite, nu ne trebuie șpagă’- Cât câștigă cadrele medicale

Mesaj ‘șocant’ pentru pacienții care au intrat în acest spital din România. Acești au fost întâmpinați cu afișe prin care li se reamintește  că personalul medical are un salariu decent pentru munca prestată și că nu ar avea nevoie de șpagă.  

 

„Avem salarii mărite, nu ne trebuie șpagă!”

Un medic câștigă între 16.000 și 30.000 lei brut.

Un asistent medical câștigă între 4.800 și 11.000 lei brut.

Un infirmier câștigă între 2.500 și 5.500 lei brut.

Un brancardier câștigă între 2.500 și 5.500 lei brut.

,,Lăsăm corupția să sufere, pe tine te vindecăm!“, stă scris pe afișul care a fost postat la intrarea în fiecare secție și care, pe alocuri, a și dispărut. Au fost, însă, tipărite suficiente exemplare, spune managerul spitalului, Cătălin Rotea, astfel încât afișele să poată fi înlocuite, iar mesajul să ajungă la pacienți.

„Sunt salarii mai mult decât rezonabile și meritate, de altfel, pentru munca pe care o desfășoară în spital, dar am vrut să încurajăm pacienții și aparținătorii să elimine acest obicei care se mai poate perpetua. Facem chestionar de feed-back pe aproape toate secțiile și într-un procent de 1-2%, nu știu exact cât raportează, au fost sesizări că a existat suspiciunea de condiționare a actului medical. Nu știu cât de relevante sunt cifrele, dar vrem să limităm acest fenomen care, cumva, s-a cronicizat în întreg sistemul sanitar. Nu voi ezita să iau măsuri disciplinare acolo unde sesizează pacienții sau aparținătorii“, a spus managerul.

Reprezentanții personalului sanitar mediu privesc afișele mai mult ca pe o metodă de conștientizare a pacienților și aparținătorilor, pentru că, spune lidera Sindicatului Cadrelor Medii din SJU Slatina, Roxana Dumitrescu, de-a lungul timpului au fost organizate mai multe acțiuni cu membrii de sindicat, iar cazurile de angajați care condiționează actul medical de plata anumitor sume sunt rare. În schimb, lidera asistenților insistă ca aceia care completează acele chestionare de feedback să aducă la cunoștința conducerii spitalului respectivele cazuri.

„Noi am vorbit foarte mult pe tema asta cu membrii noștri de sindicat, am reamintit cu fiecare ocazie pe care am avut-o. Nu mi se pare, însă, obiectiv un lucru, anume menționarea nivelului brut al veniturilor. Între venitul brut și venitul net diferența este de 45%“, a mai spus Roxana Dumitrescu.potrivit gds.ro.

Vezi și:

Acum s-a aflat! Klaus Iohannis o poate refuza din nou pe Olguța Vasilescu – Documentul care o poate lăsa în afara Guvernului

Lovitură de teatru în privința lui Carmen Iohannis! La mijloc sunt banii obținuți de pe închirierea casei din Sibiu

Toți pensionarii sunt vizați! Dacă faceți asta vă puteți pierde dreptul la pensie

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare