sursa foto:  Inquam Photos/Sabin Cîrstoveanu

Apropiații lui Liviu Dragnea urmează să fie chemați la DNA, în dosarul arestării lui Bădălău

Niculae Bădălău, unul dintre apropiații lui Liviu Dragnea în perioada în care acesta era lider al PSD, se află acum în arest preventiv, pentru dare de mită.

Se pare că, prin prisma relației pe care a avut-o cu Dragnea, Bădălău a derulat afaceri și în județul Teleorman.

Un rol important în derularea afacerilor lui Bădălău în Teleorman l-a jucat Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud-Muntenia prin intermediul căreia firmele familiei Bădălău au încasat sume mari de bani prin lucrările finanțate în acest județ prin Ministerul Dezvoltării, mai ales prin PNDL 1 și PNDL 2, dar și destul de multe fonduri europene, scrie publicația Puterea.

Conform sursei citate, vreo opt sau chiar zece primari din județul Teleoman se așteaptă să fie chemați la DNA, unde să explice cum au ajuns să deruleze afaceri cu firmele familiei Bădălău.

Mai mult, ar fi așteptat la DNA și șeful Consiliului Județean Teleorman, Adrian Ionuț Gâdea, unul dintre apropiații lui Liviu Dragnea.

DNA îl acuză pe Bădălău de dare de mită, în formă continuată, și trafic de influență

„BĂDĂLĂU NICULAE, la data faptelor consilier de conturi în cadrul Curții de Conturi a României și vicepreședinte al Autorității de Audit din cadrul aceleiași instituții, pentru comiterea infracțiunilor de:
– dare de mită, în formă continuată,
– trafic de influență,

Persoană fizică, reprezentant al unei societăți comerciale, pentru comiterea infracțiunii de complicitate la dare de mită.

În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt:

În datele de 09.08.2022 și 19.11.2022, inculpatul Bădălău Niculae, în calitatea menționată mai sus, i-ar fi pretins unui primar de comună să atribuie un contract privind „Reabilitare sistem de alimentare cu apă potabilă…,”, estimat la valoarea de 7.071.925 lei fără TVA, unei societăți administrată de o rudă a acestuia, lăsând să se creadă că are influență asupra unei persoane din conducerea Companiei Naționale de Investiții (C.N.I.), pe care ar fi promis că o va determina să asigure finanțarea a două proiecte depuse la această instituție de către primăria respectivă.

În perioada 2021-2022, în contextul derulării unui contract pe care aceeași primărie îl avea încheiat cu aceeași societate comercială, privind „Înființare rețea de alimentare cu apă…”, inculpatul Bădălău Niculae, prin intermediul celeilalte persoane cercetate în prezenta cauză, i-ar fi oferit edilului mai multe sume de bani pentru ca în schimb acesta să efectueze în continuare plățile către firma respectivă, chiar și pentru lucrări neconforme.

În același context, după ce, la data de 19 noiembrie 2022, inculpatul Bădălău Niculae i-ar fi promis primarului remiterea unui procent de 7% din valoarea contractului menționat mai sus (4.903.959,97 lei fără TVA) dar și dintr-un viitor contract a cărui atribuire urmarea să o obțină pentru aceeași firmă de la primăria respectivă, în data de 25 noiembrie 2022, prin intermediul aceluiași om de afaceri, i-ar fi remis edilului 35.000 lei, reprezentând o parte din suma de bani promisă.

În total, inculpatul Bădălău Niculae i-ar fi promis primarului suma totală de 170.000 euro, ce reprezintă procentul de 7% din valoarea celor două contracte”, a transmis DNA, la momentul reținerii lui Bădălău.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare