sursa foto:  impact.ro

Ar putea începe un război de proporții? Vladimir Putin atenționează Occidentul: ‘Nu este o cacealma! Noi vom utiliza cu siguranță toate mijloacele de care dispunem pentru a proteja Rusia și poporul nostru’

Preşedintele Vladimir Putin a avertizat că Federația Rusă este pregătită să utilizeze „toate mijloacele sale de apărare”, inclusiv nucleare, pentru a „se apăra”.

 

Noi vom utiliza cu siguranţă toate mijloacele de care dispunem pentru a proteja Rusia şi poporul nostru„, a afirmat preşedintele rus într-o alocuţiune televizată înregistrată. „Nu este o cacealma!„, a avertizat Putin, după ce a acuzat Occidentul că vrea „să distrugă” Rusia, potrivit AFP.

Preşedintele rus a anunţat miercuri o „mobilizare parţială” a rezerviştilor, deschizând calea pentru o escaladare majoră a conflictului în Ucraina, în timp ce războiul a ajuns în a şaptea lună, iar Moscova pierde teren pe câmpul de luptă, conform agenţiilor de presă internaţionale.

Consider că este necesar să susţin propunerea (Ministerului Apărării) privind mobilizarea parţială a cetăţenilor în rezervă, a celor care deja au servit în armată şi care au o experienţă pertinentă„, a declarat Putin.

Decretul privind mobilizarea parţială a fost semnat” şi va intra în vigoare „astăzi„, a adăugat el.

Nu vorbim decât despre o mobilizare parţială„, a subliniat preşedintele rus, în condiţiile în care în ultimele ore au circulat zvonuri privind o mobilizare generală.

 

În faţa „ameninţării” reprezentante – potrivit lui – de „regimul nazist de la Kiev”, susţinut financiar şi militar de către Occident, „noi vom utiliza desigur toate mijloacele aflate la dispoziţia noastră pentru a proteja Rusia şi poporul nostru”, a avertizat Putin, făcând aluzie la armele nucleare.

 

Scopul Occidentului este de a slăbi, de a diviza şi de a distruge Rusia„, a lansat preşedintele rus în alocuţiunea sa, afirmând că „ei (occidentalii) spun deschis că în 1991 au reuşit să dezmembreze Uniunea Sovietică şi că acum a venit rândul Rusiei„.

Potrivit lui, Occidentul doreşte să „suprime centrele de dezvoltare suverane şi independente” în lume pentru a a se întări.

Discursul televizat către naţiune al liderului rus intervine la o zi după ce regiunile controlate de ruşi în estul şi sudul Ucrainei şi-au anunţat intenţia de a organiza referendumuri pentru a deveni parte a Rusiei.

Eforturile susţinute de Kremlin pentru a-şi îngloba patru regiuni ar putea pregăti terenul pentru ca Moscova să intensifice războiul după succesele ucrainene.

Putin a denunţat folosirea de către Occident a „şantajului nuclear„, făcând referire la „declaraţii ale unor reprezentanţi de rang înalt ai principalelor state din NATO referitoare la posibilitatea de a utiliza arme nucleare şi de distrugere în masă împotriva Rusiei„, conform agenţiilor de presă ruse.

Vezi și:

Situație îngrijorătoare la nivel mondial! Vladimir Putin a anunțat mobilizarea militară parțială în Rusia: ‘Vom folosi toate resursele pe care le avem pentru a ne apăra poporul’

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare