sursa foto:  hepta.ro

Update! Brai-Cata reacționează! Clotilde Armand aduce la Sectorul 1 o firmă cu presupuse legături cu Cosa Nostra

Update. Firma Brai-Cata neagă că ar avea vreo legătură cu Cosa Nostra.

„Compania de salubritate BRAI CATA SRL va colecta, transporta, sorta și depozita 100 de tone de deșeuri aflate, în prezent, în depozit necontrolate, pe străzile din Sectorul 1

Compania de salubritate BRAI CATA SRL va colecta, transporta, sorta și depozita 100 de tone de deșeuri aflate, în prezent, în depozite necontrolate, pe străzile din Sectorul 1al Bucureștiului, după ce Administrația Domeniului Public (ADP), din această zonă administrativă a Capitalei a atribuit firmei un contract de prestări servicii.

Anunțul de atribuire a fost publicat de ADP Sector 1, în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) – după ce Comitetul pentru situații de urgență Sector 1 a decretat stare de alertă din cauza deșeurilor neridicate – și a fost încredințat SC BRAI CATA SRL, în baza celui mai bun preț.

„Suntem dispuși să contribuim la rezolvarea crizei deșeurilor din Sectorul 1 al Capitalei. Ne-am asumat colectarea a 100 de tone de deșeuri din depozitele necontrolate aflate la tot pasul în Sectorul 1, cu intenția de a lucra pentru comunitate, alături de autoritățile publice locale. Este vorba strict de colectarea, transportul, sortarea și depozitarea a 100 de tone de deșeuri aruncate ilegal pe străzi”, a declarat managerul general al companiei de salubritate BRAI CATA SRL, Bogdan Constantinescu.

Valoarea contractului încheiat de firma BRAI CATA SRL cu ADP Sector 1 este de 62.900 de lei (aproximativ 12.500 de euro).

Tariful oferit de BRAI CATA este de 629 de lei pe tona de deșeuri, fără TVA și include toate serviciile de colectare, transport, sortare și depozitare a deșeurilor municipale.

„Pentru o informare corectă a comunității și a opiniei publice, mai ales că au existat câteva articole nedocumentate, care au vehiculat fals ideea că prețul nostru este mult mai mare, în comparație cu cel oferit de prestatorul actual din Sectorul 1, trebuie să subliniem câteva idei! Nu poți compara doar costul colectării cerut de o firmă, cu un tarif în care noi includem activitățile de colectare, transport, sortare-tratare si depozitare”, subliniază Bogdan Constantinescu.

Managerul general al BRAI CATA SRL atrage atenția asupra faptului că cei care își asumă afirmații în care leagă numele companiei BRAI CATA SRL de așa-numita mafie italiană riscă procese de calomnie. „Firma BRAI CATA SRL are acționariat 100 % românesc. Începând cu 2017 societatea are un unic acționar, cetățean roman, iar firma nu a avut probleme legale și nici nu s-a aflat sau se află în stare de insolvență”, a mai spus managerul general al BRAI CATA SRL.

În prezent, compania asigură servicii de salubrizare în municipiul Brăila, municipiul Brașov, municipiul Călărași, municipiul București si localități din județele Hunedoara, Vâlcea și Giurgiu, deservind aproape 1.000.000 de persoane fizice și juridice.

Mai mult decât atât, conform unor rapoarte de monitorizare efectuate la nivel național, BRAI CATA SRL s-a aflat pe locul doi în ultimul an, la capitolul campanii de conștientizare pe tema colectării separate a deșeurilor.

De asemenea, compania a sprijinit și sprijină constant acțiunile de voluntariat ale unor organizații nonguvernamentale de protecție a mediului și autorități locale, pentru igienizarea unor arii protejate și evacuarea depozitelor necontrolate de deșeuri colectate din acele zone.”, precizează, într-un comunicat de presă, compania.

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, o obținut în cele din urmă ce dorit: instaurarea stării de alertă în Sectorul 1. Astfel, în această perioadă, Armand aduce un alt operator de salubritate, pentru a face curățenie în sector. Este vorba despre firma BRAI-CATA, care a fost înființată de cetățeni italieni acuzați de legături cu Cosa Nostra.

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a profitat de impunerea stării de alertă în sector și a încheiat un contract completementar cu o altă firmă de salubritate, care va activa în paralel cu Romprest. Deși Clotilde Armand îi acuză pe cei de la Romprest că au practicat un tarif mult prea mare, noul contract, cu firma BRAI-CATA este unul mult mai costistitor decât cel cu Romprest. 

Firma BRAI-CATA este una controversată. Aceștia au avut, în anii 2000, ca acționari cetățeni italieni suspectați de legături cu Mafia siciliană, potrivit presei vremii. După 2008, când italienii au ieșit din firmă, societatea a fost controlată timp de zece ani de un controversat afacerist român, Doru Florescu, acuzat de evaziune fiscală în două dosare. De un an, BRAI-CATA e deținută de un partener de afaceri al lui Florescu, scrie Știripesurse.ro.

BRAI-CATA și Cosa Nostra

Potrivit documentelor firmei publicate în Monitorul Oficial, începând cu 27 februarie 2008, compania Urban a lui Doru Florescu a preluat pachetul majoritar de acțiuni la firma BRAI-CATA din Brăila de la cetățenii italieni Rosario Raneri din Bagheria, Esposito Raffaele și Nudo Ernesto din Siracusa, Sicilia. Administrator la BRAI-CATA a fost numită Clara Florescu, soția lui Doru Florescu. Reamintim că, la acea vreme, administrator la compania Urban din Vâlcea era Constantin Petrescu, actualul proprietar al BRAI-CATA, scrie G4media.ro, citat de Gândul.

Conform presei anilor 2000, Rosario Raneri (fost polițist) a fost vizat de o anchetă de spălare de bani a Parchetului general, cu Direcția de Investigații Antimafia de la Roma. Fostul polițist era acuzat de legături cu Cosa Nostra. El a fost asociat cu Paul Brener, contabilul lui Bernardo Provenzano, un alt personaj acuzat de legături cu mafia și binecunoscut jurnaliștilor anilor ’90.

Ziarul Adevărul nota în februarie 2002 că însuși fostul director adjunct al SRI, celebrul general Gioni Popescu, s-ar fi deplasat la Brăila și Galați pentru a obține informații despre ”rețeaua firmelor și afacerilor cu acționari italieni suspectați de apartenență la Cosa Nostra”.

După 2008, italienii au plecat din România, vânzând afacerea către firma Urban, din Vâlcea.

În prezent, BRAI-CATA este deținută de unul dintre partenerii de afaceri ai lui Doru Florescu, Constantin Petrescu. Petrescu este asociat unic, conform datelor de la Registrul Comerțului, verificte de Bugetul.ro.

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare