Atac devastator la adresa Guvernului: ‘Ticăloșia Guvernului PNL blochează banii de care copiii ar trebui să beneficieze’

Partidul Alianța Liberalilor și Democraților (ALDE) a lansat acuze dure Executivului condus de Ludovic Orban că își dă „testul incompetenței și al nepăsării” în privința alocațiilor copiilor și că „la ora actuală majorarea alocațiilor este cu totul aruncată în aer”.

 

„Guvernul PNL își dă testul incompetenței și al nepăsării în privința alocațiilor copiilor! După ce a refuzat dublarea alocațiilor, Guvernul Orban a încercat să îi păcălească pe părinți și pe copii cu o majorare de 30 de lei, adică 20% din cât ar fi trebuit. Însă, surpriză totală, aflăm acum că și OUG de majorare a alocațiilor cu 20% are grave probleme de legalitate!

Guvernul PNL, prin Ministerul Justiției, arată că OUG adoptată tot de Guvernul PNL pe alocații este neconstituțională! Adică, pe scurt, dl Predoiu și candidatul Cristian Băcanu spun că OUG dată de dna Violeta Alexandru este susceptibilă de neconstituționalitate! Ba, mai mult, PNL-iștii din conducerea Ministerului Justiției îi spun în față PNL-istului din fruntea Guvernului că acordarea a doar 20% este, în fapt, o tăiere”, se arată într-o postare de pe pagina de Facebook a formațiunii condusă de Călin Popescu Tăriceanu.

 

ALDE reamintește că OUG privind alocațiile a primit aviz negativ din partea Consiliului Legislativ.

 

„Practic, la ora actuală majorarea alocațiilor este cu totul aruncată în aer! Ticăloșia Guvernului PNL blochează banii de care copiii ar trebui să beneficieze. Și ce face dna Violeta Alexandru în tot acest timp? Se rățoiește la Parlament să nu modifice OUG pe care ei au adoptat-o. Dnă ministru, OUG-ul pe care dvs l-ați dat este un dezastru, confirmat de Ministerul Justiției și de Consiliul Legislativ. De bun simț ar fi să vă dați demisia din această funcție și să încetați astfel bătaia de joc la adresa românilor și a copiilor”, se mai arată în postarea ALDE.

Consiliul Legislativ a avizat negativ demersul Guvernului de a creşte în etape alocaţiile pentru copii. Ministerul Justiţiei susţine, de asemenea, că Ordonanţa de Urgenţă ar putea fi neconstituţională.

Citește și:

A dat lovitura! Directorul unei importante instituții de stat a încasat un salariu cu 80% mai mare decât anul anterior

Vești bune pentru anumiți angajați! Veți primi mii de lei din partea statului

Un cunoscut medic a răbufnit: ‘M-am săturat de incompetența voastră! Orban va face orice e nevoie pentru a rămâne premier, împreună cu toată gașca de impostori, gen Grindă’

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare