sursa foto:  sharethis.ro

Atenție! Angajatorii pot primi amenzi usturătore

Vești uriașe pentru mii de angajatori din România! Aceștia pot încasa amenzi uriașe dacă nu respectă anumite obligații ce le revin. 

Astfel, angajatorii au, printre altele, obligația de a comunica agențiilor pentru ocuparea forței de muncă pe raza cărora își au sediul, toate locurile de muncă vacante. În plus, ei trebuie să știe că, potrivit Constituției, nimeni nu poate fi obligat să muncească sau să nu munceastă într-un anumit loc sau într-o anumită profesie, oricare ar fi aceasta.

În același timp, principiul egalității de șanse constituie o obligație ce trebuie respectată și care prevede următoarele:

– dreptul la muncă, la libera alegere a ocupației, la condiții de muncă echitabile și satisfăcătoare, la protecția împotriva șomajului, la un salariu egal pentru munca egală, la o remunerație echitabilă și satisfăcătoare;

– dreptul la libertatea de gândire, conștiință și religie;

– dreptul la libertatea de opinie și de exprimare;

Orice încălcare a obligațiilor legale are și consecințe, respectiv sancțiuni:

– în cazul încălcării obligațiilor privind comunicarea posturilor vacante, amenda de la 3.000 la 5.000 de lei.

– pentru nerespectarea obligațiilor privind asigurarea egalității de șanse, pot fi aplicate amenzi de la 1.000 la 30.000 de lei, dacă discriminarea vizează o persoană fizică și de la 2.000 la 100.000 de lei, în funcție de natura contravenției, dacă discriminarea vizează un grup de persoane sau o comunitate, informează dcbusiness.ro

Vezi și

Vești bune pentru români! Ce se întâmplă cu alocațiile copiilor

 ANAF intră la rupere- Nou impozit începând de la 1 ianuarie 2020

EXCLUSIV Ordin de muşamalizare! Șeful Poliției ar fi intervenit personal pentru stingerea scandalului

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare