sursa foto:  impact.ro

Atenție! Ce se întâmplă cu voucherele de vacanță – Data până la care se acordă

Apar noi informații în spațiul public referitoare la voucherele de vacanță. Acestea se vor acorda cel puțin până în anul 2027.

Pe ordinea de zi a Senatului României, se află spre aprobare modificarea Ordonanței de urgență a Guvernului referitoare la voucherele de vacanță, obligatorii pentru toți angajații la stat, și opționale pentru cei din sectorul privat.

Astfel, bonurile de valoare, în cuantum de 1.450 lei pentru fiecare salariat, ar urma să se acorde până la data de 31 decembrie 2026, conform Gândul.

Voucherele de vacanță le sunt acordate bugetarilor, dar și unor angajați din sistemul privat, acolo unde s-a decis alocarea acestora.

Ce spune textul aflat în dezbatere la Senat

„Începând de la 1 ianuarie 2024, pentru recuperarea și întreținerea capacității de muncă a personalului salarial (…) toți angajatorii, indiferent de sistemul de finanțare și subordonare, inclusiv activitățile finanțate integral din venituri proprii, înființate pe lângă instituțiile publice, precum și angajatorii care încadrează personal prin încheierea unui contract individual de muncă, acordă, în condițiile legii, anual, până la data de 31 decembrie 2026, bonuri de valoare, adică vouchere de vacanță, în cuantum de 1.450 lei pentru fiecare salariat”, este textul explicit aflat în dezbatere la Senat, potrivit gandul.ro.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare