medicamente

sursa foto:  thetimes.co.uk

Atenție! Din ce motiv DISPAR fabricile de medicamente din România

Chiar dacă s-a investit mult în ultimii 15 ani, în acest domeniu, fabricile de medicamente din România sunt pe cale de dispariție, iar industria farmaceutică din țara noastră pierde competitivitate la export.

Mulți se întreabă cum a ajuns România în această situație? Ei bine, singurul motiv care duce la dispariția producătorilor de medicamente autohtoni este dubla impunere fiscală, la care sunt supuși aceștia din anul 2009,

Patronatul Producătorilor Industriali de Medicamente din România (PRIMER) avertizează că fabricile de medicamente din ţară sunt forţate, de mai bine de 8 ani, să plătească, pe lângă impozitul pe profit de 16%, şi un impozit pe cifra de afaceri, sub forma obligaţiei de plata de tip „clawback”, care a ajuns, din 2015, să depăşească valoarea impozitului pe profit, informează capital.ro.

„Această dublă impunere fiscală, care a trecut în anumite trimestre de 40%, este discriminatoare şi împovărătoare pentru agenţii industriali din acest sector economic şi reprezintă motivul pentru care membrii PRIMER au ajuns să fabrice medicamente care nu au rentabilitate economică, existând pierderi care trec de 10%. Astfel, din cele peste 1000 de medicamente care fac obiectul dublei impuneri fiscale şi care costă în marea lor majoritate mai puţin de 25 lei în farmacie sau în spital, cel puţin 200 sunt nerentabile, din cauza suprataxării aplicate în contextul celui mai mic preţ din UE. Continuăm să fabricăm aceste medicamente din respect pentru pacienţi din România şi cu speranţa că ele vor fi scutite în cel mai scurt timp de obligaţia de plata de tip “clawback””, a explicat Dragoş Damian, directorul executiv al PRIMER.

Vezi și Anunț URIAȘ pentru o categorie de bugetari! Cine va beneficia de o majorare cu 15% a salariului

„FENTEAZĂ” legea! Metodele găsite de controlorii RATB pentru a da MAI MULTE amenzi

O amendă a făcut prăpăd pe litoralul românesc. Ce sumă veți plăti dacă faceți asta

 

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare