sursa foto:  monitorulcj.ro

Anunț URIAȘ pentru o categorie de bugetari! Cine va beneficia de o majorare cu 15% a salariului

Un anunț important pentru o anumită de bugetari! Odată cu majorarea salariului pentru personalul civil din Ministerul Afacerilor Interne, și alți bugetari vor primi această creștere.

Adrian Rîndunică, secretar de stat în Ministerul Muncii și Justiției Sociale, a afirmat, joi, în şedinţa Comisiei de Dialog Social Cluj, că şi angajaţii prefecturilor vor beneficia de majorarea de 15% propusă spre acordare personalului civil din MAI.

„Am discutat cu ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, care a făcut această propunere de majorare a salariilor personalului civil din MAI cu 15% şi pot să vă confirm că de prevederile OUG nr. 56 vor beneficia şi angajaţii care îşi desfăşoară activitatea în prefecturi. Cunosc situaţia salarizării din această instituţie, discrepanţele care au apărut între salariile personalului din administraţia publică locală, şi aici mă refer la cel din primării şi consilii judeţene, şi salariaţii din prefecturi. Am susţinut fără rezerve această măsură reparatorie, Instituţia Prefectului reprezintă Guvernul României în teritoriu şi dispune de specialişti foarte buni, care nu pot fi plătiţi cu salarii de două sau de trei ori mai mici ca cele din primării sau consilii judeţene”, a declarat Rîndunică, răspunzând unei întrebări adresate de preşedintele Sindicatului Naţional al Salariaţilor din Instituţia Prefectului Cluj, Mihai Ursache, informează Agerpres.

Ordonanța de Urgență nr. 56/2017 priveşte completarea art. II din Legea nr.152/2017 pentru aprobarea OUG nr. 99/2016 privind unele măsuri pentru salarizarea personalului plătit din fonduri publice, prorogarea unor termene, precum şi unele măsuri fiscal-bugetare.

OUG nr. 56/2017 prevede că, începând cu data de 1 octombrie 2017, se majorează cu 15% cuantumul brut al salariilor de bază ale personalului civil din instituțiile publice de apărare, ordine publică și securitate națională, cu excepția personalului civil din Ministerul Apărării Naționale și instituțiile aflate în subordinea sa, precum și a celui care a beneficiat de majorări potrivit Legii nr. 250/2016.

Vezi și „FENTEAZĂ” legea! Metodele găsite de controlorii RATB pentru a da MAI MULTE amenzi

O amendă a făcut prăpăd pe litoralul românesc. Ce sumă veți plăti dacă faceți asta

Atenție la acest model de DACIA! Nu o duceți la Rabla – vă poate îmbogăți

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similareNu uitaţi să daţi „Like”. În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.