sursa foto:  antena3.ro

„FENTEAZĂ” legea! Metodele găsite de controlorii RATB pentru a da MAI MULTE amenzi

Începând cu vara anului 2016, controlorii RATB au fost obligați, conform legislației aflate în vigoare, să poarte veste reflectorizante albastre, inscripționate, pe spate, cu mesajul „CONTROL”, în timp ce pe partea din față apare sigla Regiei Autonome de Transport București.

Potrivit purtătorului de cuvânt al RATB de la acea vrene, Constantin Tobescu, măsura a fost luată pentru a-i încuraja pe călători să-și valideze cardurile de călătorie.

„Am instituit un nou element de identificare vizuală în rândul controlorilor de bilete. Este vorba de o vestă pe care scrie «Control RATB», vestă prin care ne propunem întărirea autorităţii de control. Scopul nu este acela de a amenda călătorii care nu au bilet, ci de a-i determina să-şi cumpere un titlu de transport. Profilul controlorului este altul acum. El a devenit interfaţa Regiei. Este reprezentantul RATB în teritoriu. El poate da informaţii călătorilor privind anumite trasee, de exemplu. Considerăm că acest element de identificare vizuală este benefică pentru bucureşteni. Schimbarea face parte dintr-un amplu proiect de îmbunătăţire a imaginii RATB. Vor urma şi alte acţiuni în acest sens”, a afirmat Tobescu, conform b365.ro.

Modificarea gândită și efectuată de mai-marii RATB nu a avut efectul scontat, mulți călători profitând de pe urma ei. În aceste condițiile, chiar dacă purtătorul de cuvânt al RATB spunea că noul scop al controlorilor nu este să dea amenzi, aceștia au fost nevoiți să găsească noi metode pentru a-i prinde pe călătorii care nu validează cardurile de transport.

Bugetul.ro a identificat două metode pe care controlorii RATB le aplică pentru a spori numărul sancțiunilor.

Metoda 1 – se ascund după chioșcuri de ziare

După cum se poate observa în imaginea 1, la stația Piața Iancului, controlorii s-au ascuns de călători după un chioșc. Lucru care a funcționat de minune, dat fiind că la stația următoare au dat jos din mașina RATB o femeie prinsă fără bilet.

Metoda 2 –  își țin vestele coborâte, în mâini, pe spate, pentru a și le trage imediat când vine autobuzul

Aceasta metodă este tare ingenioasă. Controlorii RATB sunt foarte greu de văzut de persoanele care circulă fără a valida cardul de călătorie, ei stând la o oarecare distanță de locul unde opresc mașinile.

Cum a oprit mașina în stație, aceștia o iau la fugă după ea, trăgându-și vestele albastre pe corp. Ei se îmbracă, așa cum se poate observa în imagini, în timp ce aleargă.

Astfel, controlorii RATB reușesc să sporească numărul amenzilor, în condițiile date, pentru cei care circulă fără a valida titlul de călătorie.

Vezi și O amendă a făcut prăpăd pe litoralul românesc. Ce sumă veți plăti dacă faceți asta

Atenție la acest model de DACIA! Nu o duceți la Rabla – vă poate îmbogăți

Încă o modificare legislativă! Ce se schimbă în legătură cu PERMISUL auto

 

TAGS

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similareNu uitaţi să daţi „Like”. În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.