sursa foto:  aktual24.ro

Atenție! Guvernul vrea să extindă o nouă TAXĂ, dar încurajează vânzarea filmelor interzise minorilor

Cam cu susul în jos pare noul proiect de lege ce este pe punctul de a fi aprobat de Guvern. Filmele nerecomandate minorilor primesc aripi, în schimb firmele cu activitate în incinta monumentelor istorie vor fi taxate mai aspru.

Așadar cota din încasările obținute din vânzarea filmelor nerecomandate minorilor va fi eliminată în cazul comercianților. Acest proiect vrea și să modifice sistemul de finanţare a programelor, proiectelor şi acţiunilor culturale.

În prezent veniturile proprii ale Fondului Cultural Național provin și dintr-o cotă de 20% din încasările obținute din vânzarea sau închirierea fonogramelor ori videogramelor a căror vizionare nu este recomandată minorilor. Proiectul de lege propune însă ca perceperea cotei să fie efectuată doar în cazul difuzării și închirierii, nu și al vânzării produselor respective, scrie profit.ro.

Vezi și Scandalul declanșat de Traian Băsescu ia amploare! Reprezentanții MOL îi răspund pe măsură

Fondul menționat este alimentat și de o cotă de 2% din veniturile realizate de firmele care își desfășoară integral activitatea respectivă în incinta sau pe domeniul public aflat în spațiul de protecție al monumentelor istorice proprietate publică. Conform proiectului, însă, cota va fi aplicată și firmelor care nu își desfășoară integral activitatea în aceste spații. Proiectul de lege cu aceste modificări urmează a fi aprobat de Guvern și transmis Parlamentului spre adoptare.

vezi și EXCLUSIV! Am aflat! Cine este singurul primar din România care nu și-a mărit salariul

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare