sursa foto:  Facebook

EXCLUSIV! Am aflat! Cine este singurul primar din România care nu și-a mărit salariul

Pe 1 iulie 2017 a intrat în vigoare legea prin care primarii au primit verde să-și mărească salariile după bunul plac. Pe ale lor și pe ale subordonaților. Încă de a doua zi, aleșii noștri s-au pus pe treabă și mai mulți primari și-au mărit considerabil salariile. Unii dintre aceștia voiau chiar să ajungă să câștige mai mult decât președintele țării, doar că presiunea publică le-a mai tăiat din elan.

Cu acestea fiind spuse, bugetul.ro s-a gândit să caute și să găsească măcar un primar care să nu se fi înfipt cu ambele mâini în bugetul local, acum că legea îi permite.

Fiind convinși că nu vom avea succes în demersul nostru, am fost contraziși destul de rapid.  Grigore Gheorghe este primarul orașului Găesti din județul Dâmbovița care ne spune: „Probabil sunt singurul din țară care nu și-a mărit salariul. Aveam deja bugetul planificat în detaliu, așa că am zis să las măririle momentan”, ne-a spus acesta.

Vezi și EXCLUSIV! Abuz uriaș și un caz revoltător! Cum aplică legea unii dintre cei care ne garantează JUSTIȚIA

Găești este orașul care a și dat doi miniștri PSD în Guvernul Tudose. Pe senatorul Adrian Țuțuianu, proaspăt demisionar din ministerul Apărării și pe deputatul Rovana Plumb, actual ministru al Fondurilor Europene. Ambii au cabinete parlamentare în oraș.

Înoată într-o mare ROȘIE

Însă domnul primar Grigore Gheorghe înoată aproape de unul singur într-o mare roșie, în traducere, este unul dintre puținii PNL-iști care au câștigat în alegerile locale. „Am fost votat de 67% dintre cetățeni și chiar nu vreau să-i dezamăgesc”.

Și se pare că nu-și dezamăgește electoratul pentru că într-un an de mandat a reușit să bifeze deja multe dintre obiective. Cu ce bani, ne întrebăm noi, știind că bugetul local este de doar 10 milioane de euro, iar ambițiile primarului din campania electorală erau de vreo 100 de ori mai mari.

„Am atras foarte mulți bani de la Ministerul Dezvoltării. Tot orașul va avea canalizare, toată lumea va avea gaze. Lucrărie sunt în desfășurare. În curând începem și reabilitarea blocurilor. Am atras și fonduri europene și suntem singura Primărie din județ, care a terminat la termen toate lucrările și fără corecții financiare”, ne-a povestit primarul Grigore Gheorghe prezentandu-ne cu multa minutiozitate fiecare proiect în parte, dar și banii alocați și atrași.

Cert este că lucrurile funcționează și se poate. Un primar PNL a reușit să obțină finanțări de miliarde pentru orașul pe care îl administrează sub Guvern PSD. Deci se poate.

Strategia prin SPORT, CULTURĂ și LOCURI DE MUNCĂ

Domnul Primar este și un împătimit al sportului și vrea să dezvolte orașul și din punctul ăsta de vedere. „Am construit o sală de sport și în curând vom avea și un bazin de înot. La liceul Agricol nu prea mai vin copiii, așa că și acolo îl dotăm cu tot ce trebuie ca să facem și niște clase sportive”, ne-a spus acesta.

Vezi și Simona Halep face o mutare bombă! Cine va fi noul ei antrenor și cu cât va fi plătit de campioană

Pe lângă Sport, Găeștiul se bucură și de cultură și istorie. Zilele acestea se desfășoară la Găești și cea de-a patra ediție a festivalului de Nai Gheorghe Zamfir. Cel mai mare naist al tuturor timpurilor este originar din Găești și nu și-a uitat orașul copilăriei.

Primăria a acordat 1 miliard și jumătate de lei vechi, iar restul au venit de la sponsori. Evenimentul este unul de talie internațională și atrage foarte mulți iubitori de muzică adevărată.

La mijlocul lunii iulie, Găești a fost în sărbătoare din nou, pentru că au fost zilele orașului, care au durat ca-n povești 3 zile și 3 nopți sau chiar vreo 4. Constantin Enceanu, Cristina Vasiu, Liviu Teodorescu, Lidia Buble şi Voltaj au fost doar câțiva dintre artiștii care au urcat pe scenă.

Noi ne-am întrebat… de unde atâția bani, domnule Primar?

„Primăria nu a plătit un leu. Am atras sponsori. M-am implicat personal în asta și am strâns suficienți bani încât să oferim această sărbătoare pe care găeștenii o așteaptă în fiecare an”, ne-a spus domnul Primar.

„Orașul este bine poziționat. Avem fabrici care merg foarte bine, Arctic, Mecan Petrol, unde se vor mai crea în curând 80 de locuri de muncă pentru că au investit niște chinezi. Avem și alte companii unde lucrurile funcționează. Toate astea ne ajută și pe noi la Primărie pentru că din banii de taxe și impozite putem construi. Mai avem 10.000 mp disponibili și căutăm investitori”, a adăugat acesta.

Vezi și EXCLUSIV! Metodă inedită de fraudare la Casa de Asigurări de Sănătate – dezvăluiri uimitoare

Ei bine, noi promitem să urmărim în continuare activitatea domnului primar Grigore Gheorghe al orașului Găești și vom merge să vizităm și alți primari pentru a vedea ce au făcut cu banii noștri. Îi vom aplauda pe cei meritorii și îi vom așeza la panoul rușinii pe cei care s-au remarcat doar prin populism ieftin.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare