sursa foto:  infooradea.ro

EXCLUSIV! Metodă inedită de fraudare la Casa de Asigurări de Sănătate – dezvăluiri uimitoare

Ar trebui să mulțumim DNA și Laurei Codruța Kovesi, șefa acestei instituții că prin efortul lor reușesc să oprească hoții de-a dreptul revoltătoare, pe care un om de rând le privește neputincios și lipsit de speranță, de pe margine.

Ultimul tun de la Casa Națională de Asigurări a îngrozit populația. Practic Marian Burcea, șeful Casei Naționale de Asigurări de Sănătate și Ovidiu Munteanu, șeful Casei de Asigurări a municipiului București, în colaborare cu alți funcționari publici infractori au profitat de banii destinați unor bolnavi in faze terminale. Să furi chiar și cea mai mică șansă la viața a unor oameni suferinzi este cel mai josnic lucru care se poate întâmpla. Și nu au furat puțin, ci milioane de euro… pe principiul, niciodată nu-i destul.

Dar metodele de fraudă de la CNAS sunt diverse. De exemplu, este bizar cum regulat și aleatoriu, în județele întregii țări se blochează subit programele prin care medicii eliberează rețetele bolnavilor. Întregul sistem se blochează, iar cardul de sănătate devine inutil. Cel puțin așa s-au plâns medici din întreg teritoriu național.

Vezi și  EXCLUSIV! Scandal monstru în PNL! Lider important din PNL susține acțiunile premierului Tudose

În aceste zile de lucru cu program blocat, medicii își consultă pacienții, dar nu prea sunt și remunerați pentru munca lor pentru că nu pot introduce în sistem ce au consultat. Până se crează valul critic, sistemul rămâne blocat și banii pe acele zile probabil ajung în anumite bugete, poate bugete destinate îmbogățirii unor infractori fără scrupule. Acești bani sunt destinați muncii medicilor și bolnavilor, care nu-și pot lua medicamentele fără rețete.

Mai mulți medici din teritoriu s-au plâns și de controalele inopinate de la Casele de Asigurări, care vin cu dedicație pentru a da amenzi. Aleg în special medicii de familie cu pacienți mulți, care dacă au toate actele în regulă sunt sancționați oricum, invocându-se tot felul de motive aberante. Deși aceste decizii ar putea fi contestate, majoritatea medicilor aleg să nu intre în conflict cu Casele de Asigurări de teama repercusiunilor. „S-ar putea răzbuna și apoi dacă vrei să dai amendă, găsești tu un motiv că nimeni nu-i perfect. Ștți cum e, cine caută, găsește. Acum înțeleg și de ce erau așa de îndârjiți să ne amendeze încă de când deschideau ușa. Ca să aibă ei bani să fure„, ne-a declarat un medic de familie din București.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare