sursa foto:  dcnews.ro

Au dat cărțile pe față! Ce au făcut, de fapt, Eugen Teodorovici și Sorina Pintea în Cuba

Șeful Finanțelor, Eugen Teodorovici, și șefa Sănătății, Sorina Pintea, au dezvăluit ce au făcut, de fapt, în Cuba. Aceștia au vorbit, la Antena 3, despre vizita lor de zece ore în Cuba și în Rusia. Cei doi spun că au plecat cu mandat din partea primului ministru.

Întrebat de ce a făcut escală în Moscova, înainte de a ajunge în Cuba, Teodorovici a răspuns că „asta a fost ruta de zbor”.

Ministrul Finanțelor a precizat că s-a vorbit despre „datoria istorică a Cubei”, relansarea relațiilor comerciale, dar și despre chestiuni legate de cooperarea în domeniul medical.

„Unii și alții încearcă să ducă o astfel de acțiune în derizoriu. Au fost câteva ore de discuții foarte importante. Am auzit că am plecat fără mandat. Nu. Am documentele cu mine. Ne-am întâlnit cu vicepreședintele Cubei, cu ministrul Sănătății. Avem raportul de deplasare făcut de doamna ambasador de la Havana. A fost o vizită istorică. România nu a mai avut trimiși în Havana. Noi, acolo, am fost pentru un scop nobil pentru țara asta. Am fost pentru copiii acestei țări. Toată lumea știa. S-a încercat să se ducă în derizoriu activitatea Guvernului. Nu fac decât să facă rău românilor”, a afirmat ministrul Finanțelor.

Ministrul Sănătății a spus că „biletele au fost luate în ultima clipă” deoarece „atunci am avut acceptul înalților demnitari din Cuba pentru întâlnire” și se punea problema „acum sau la anul”.

„Sunt mai multe medicamente care sunt în cercetare. Avem două vaccinuri contra cancerului pulmunar care de câțiva ani sunt folosite în Cuba. Există un medicament pentru diabet. Este folosit cu foarte mare succes. Sunt lucruri concrete pentru care am mers. Noi știm că am fost pentru ceva benefic”, a declarat Sorina Pintea.

Vezi și

ANAF dă alarma! Sunt vizați toți românii – 15 decembrie e termenul-limită

De-abia acum a ieșit la iveală! Cine a ordonat de urgență arestarea Elenei Udrea și a Alinei Bica

Dovada că va pleca de la Interne: Ce lecții gratuite ar primi Carmen Dan și pentru ce

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare