sursa foto:  Inquam Photos / Octav Ganea

Aurelian Pavelescu a răbufnit: ‘O afacere sinistră, de milioane și milioane de euro – nemții își trimit gunoaiele în Româniaț’

Președintele PNȚCD, Aurelian Pavelescu, susține că ”O afacere sinistră, de milioane și milioane de euro: nemții își trimit gunoaiele în România. Pentru că o tonă la ei costă, pentru depozitare, 500 de euro, la noi vreo 17 euro”.

”JALNICA DEMOCRAȚIE GERMANĂ – GUNOIERII DEMOCRAȚIEI
O afacere sinistră, de milioane și milioane de euro: nemții își trimit gunoaiele în România. Pentru că o tonă la ei costă, pentru depozitare, 500 de euro, la noi vreo 17 euro. Costurile cu încărcatul, transportul, descărcatul și plata rețelei din România, tot asigură un profit uriaș.
Cum a fost posibil așa ceva? În Germania cum nu s-au sesizat autoritățile? Că legislația este strictă, de la producerea, ridicarea, transportul și depozitarea gunoaielor. Un întreprinzător cu anumită activitate, care produce gunoaie, este obligat să evidențieze asta și să contabilizeze, face parte din afacere. Răspunsul e simplu: autoritățile germane trebuia să știe. O asemenea activitate, la scară industrială, implică procesarea (tăierea măruntă a deșeurilor), transportul la port, încărcarea în containere, declararea în fals autorităților portuare că în containere se transportă altceva, transportul pe mare, descărcarea la Agigea – cu garanții că autoritățile închid ochii -, transportul ulterior în gropi de gunoi, și acesta fiind monitorizat de autorități, potrivit legii, și, în final, intrarea în gropile de gunoi unde se declară în fals că ”marfa” are o altă proveniență, desigur, cu acceptul celor care dețin gropile.
Este, prin urmare, o afacere para-statală germano-română, ca și sparanghelul.
Că în România este corupție și ambasadorii dau cu pumnul în masă, se știe. Dar că în România corupția este exportată de Germania și oricine vrea, se știe mai puțin, spre deloc. Democrație și corupție doar pentru căței, pentru alții afaceri cinstite!”, a scris Aurelian Pavelescu pe Facebook

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare