vladimir putin tabla sah

sursa foto:  cnn.com

Austria, activată la ordinul lui Putin? Legăturile bolnăvicioase dintre liderul de la Kremlin și mai-marii austrieci

Austria pare că face jocurile Rusiei lui Vladimir Putin, după ce cancelarul Karl Nehammer a anunțat, în mod oficial, marți, că țara sa se opune aderării României la spațiul Schengen. Dacă România va fi împiedicată să intre în spațiul Schengen în plină invazie rusă în Ucraina, scepticismul românilor cu privire la valorile europene s-ar accentua – ceea ce, bineînțeles, ar fi pe placul Rusiei.

În luna octombrie, fostul președintele al României, în prezent europarlamentar PMP, Traian Băsescu, atrăgea atenția, în plenul Parlamentului European, că mai mulți demnitari ai Uniunii Europene s-au pus în slujba lui Putin. Momentul a fost extrem de tensionat, dat fiind că Băsescu nu a fost lăsat să-și termine discursul, fiindu-i tăiat microfonul, pe motiv că i-a expirat timpul alocat.

Vezi și Traian Băsescu i-a turnat pe șefii UE aflați în serviciul lui Vladimir Putin! Fostului președinte i-a fost tăiat microfonul

Avem o altă mare problemă, problema consolidării lui Putin de către demnitari ai Uniunii Europene. Și aici o să enumăr câțiva premieri ai Uniunii Europene care s-au pus în slujba lui Putin după terminarea mandatelor: Schroder e pe buzele tuturor, Matteo Renzi, fost premier italian, angajat la firmă rusească, Christian Kern, fost cancelar austriac, Francois Fillon, fost premier al Franței, Esko Aho, fost premier finlandez, Paavo Lipponen, fost premier finlandez, Karin Kneissl, fost ministru de Externe austriac, Hans Schelling, fost ministru de Finanțe austriac, și, sigur, nu putea să lipsească Dominique Strauss Kahn. Cu astfel de oameni în jurul său și în vârful…”, a afirmat Traian Băsescu, în Parlamentul European.

Printre cei menționați de Traian Băsescu, după cum se poate observa, regăsim și trei lideri austrieci: Christian Kern, fost cancelar austriac angajat la Căile Ferate Ruse, Karin Kneissl, fost ministru de Externe austriac angajat la gigantul Rosneft, companie controlată de guvernul rus, și Hans Schelling, fostul ministru de Finanțe austriac care a consiliat Gazprom. La lista fostului președinte Băsescu trebuie adăugat și Wolfgang Schussel, fostul cancelar austriac care a lucrat pentru Lukoil.

Christian Kern s-a aflat în consiliul de administrație al Căilor Ferate Ruse (RZD) până în acest an. Fostul cancelar austriac a demisionat din funcție după invazia trupelor lui Putin în Ucraina, precizând că RZD a intrat în „logistica de război”, conform transportjournal.com.

În luna martie, Wolfgang Schussel a demisionat din consiliul de administrație al Lukoil, conform Reuters.

Karin Kneissl, fostul ministru de Externe austriac, a lucrat pentru Rosneft până aproape de finalul lunii mai a acestui an, conform agenției de presă moscovite, TASS. Ea nu a mai dorit să-și prelungească mandatul din consiliul de administrație al companiei controlate de statul rus, adică de Vladimir Putin. Interesant este faptul că Putin a fost invitatul lui Kneissl la nunta acesteia, în anul 2018. În cadrul evenimentului, liderul de la Kremlin a dansat cu mireasa.

Cancelarul Austriei, Karl Nehammer, s-a opus unor noi sancțiuni impuse Federației Ruse

Cancelarul Austriei, Karl Nehammer, a fost primul lider UE care l-a vizitat pe Vladimir Putin, după ce acesta le-a ordonat trupelor sale să invadeze Ucraina.

Mai mult, Nehammer a acceptat ca Austria să plătească gazele în ruble, ajutând la îndeplinirea planului lui Putin de a-și întări moneda națională. Spre deosebire de Austria, Polonia s-a opus acestei măsuri.

În luna septembrie, cancelarul austriac a afirmat că impunerea unor noi sancțiuni Rusiei de către UE ar fi „o greșeală”, declarația sa fiind preluată de către agenția TASS.

„Am adoptat o mulțime de sancțiuni.  Acum trebuie să așteptăm efectele acestor sancțiuni. Și, până când acestea se vor vedea, cred că ar fi o greșeală să ne gândim la impunerea unor noi sancțiuni”, a spus Nehammer.

Acum, în pragul votului pentru extinderea spațiului Schengen, Austria se declară împotrivă aderării României.

„Ministrul de Interne a precizat clar. Nu există o aprobare din partea Austriei pentru extinderea cu Bulgaria și România. Este nevoie de mai mult timp. Avem 75.000 de imigranți ilegali neînregistrați în Austria. Asta înseamnă că au sărit granița externă a Uniunii Europene și au ajuns într-o țară internă, așa cum e Austria. Trebuie întâi să răspundem la aceste întrebări de securitate”, a spus, marți, Nehammer.

La cele prezentate mai sus adăugăm și investigația publicată de Financial Times, la 27 martie 2022, după invazia rusă în Ucraina.  Ministerul austriac al Apărării este, practic, „un departament al GRU (n.r. – Direcția Principală de Informații a Armatei Federației Ruse”, scria publicația britanică, citând un diplomat european din Viena. Mai mult, un oficial din intelligence-ul european a numit Austria un „veritabil portavion” pentru spionajul rus.

Așadar, analizând toate aceste detalii, pare că Austria lui Karl Nehammer acționează la ordinul Rusiei lui Vladimir Putin.

Eugen DINU

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare